Zavřít reklamu

Stejně jako v rámci iOS či iPadOS, tak i ve watchOS najdete funkci, díky které se aktualizují aplikace na pozadí. Některým z vás možná nemusí být úplně jasné, jakým způsobem tato funkce funguje – hned na začátek mohu říci, že se nejedná o aktualizaci aplikací v rámci App Storu. Některé aplikace využívají aktualizaci aplikací na pozadí k tomu, aby vám ihned po spuštění mohly přinést nejnovější data. Skvělým příkladem je v tomto případě aplikace Počasí – kdyby neexistovala aktualizace na pozadí, tak po spuštění této aplikace by se vám zobrazila stará data a na načtení nových byste museli čekat. Každopádně tato funkce dokáže negativně ovlivnit výdrž baterie. Pojďme se společně v tomto článku podívat, jakým způsobem můžete aktualizaci aplikací na pozadí na Apple Watch částečně, anebo kompletně deaktivovat.

Jak na Apple Watch deaktivovat aktualizaci aplikací na pozadí

V případě, že chcete na vašich Apple Watch deaktivovat výše uvedenou funkci s názvem aktualizace aplikací na pozadí, tak se nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste vaše Apple Watch odemknuli a přešli na domovskou obrazovku.
  • Jakmile tak učiníte, tak stiskněte digitální korunku (nikoliv boční tlačítko).
  • Nyní se ocitnete v seznamu aplikací, kde sjeďte níže a otevřete aplikaci Nastavení.
  • Po otevření Nastavení v horní sekci rozklikněte kolonku Obecné.
  • V této sekci poté sjeďte o kus níže, kde lokalizujte a klepněte na možnost Aktualizace na pozadí.
  • Zde už lze jednoduše Aktualizace na pozadí přepínačem kompletně deaktivovat.

Kromě toho, že můžete Aktualizaci na pozadí deaktivovat kompletně, čímž výrazně přispějete k výdrži baterie na jedno nabití, tak tuto funkci můžete taktéž deaktivovat pro určité aplikace. Stačí přejít do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace na pozadí, kde sjeďte o kus nížeseznamu aplikací. Tady se u každé aplikace nachází přepínač, pomocí kterého lze individuálně Aktualizaci na pozadí (de)aktivovat. Deaktivace Aktualizace na pozadí dokáže přispět k výdrži baterie, na druhou stranu si ale budete muset vždy pár sekund po spuštění aplikace počkat na zobrazení nejnovějších dat, a proto vybírejte pečlivě, u které z aplikací zmíněnou funkci deaktivujete.

Dnes nejčtenější

.