Zavřít reklamu

Jak jistě víte, tak České republika druhou vlny pandemie koronaviru prakticky vůbec nezvládla. Oproti ostatním státům máme v tuzemsku několikanásobně větší příbytek nakažených během jednoho dne, což je něco, s čím bychom se rozhodně chlubit nemohli. My, jakožto klasičtí občané, však nezmůžeme nic jiného, než že budeme respektovat veškerá opatření, dodržovat hygienu a co nejméně se stýkat s ostatními lidmi, aby se zamezilo přenosu onemocnění. Člověk je však tvor sociální a po nějaké době mu lidský kontakt začne chybět – v tomto případě vám mohou pomoci video hovory ve FaceTime. Pokud patříte mezi uživatele této aplikace a štve váš, že se automaticky zvětšuje dlaždice mluvícího účastníka, tak v tomto článku zjistíte, tak tuto funkci můžete deaktivovat.

Jak na iPhone nastavit, aby se při FaceTime hovorech nezvětšovala dlaždice mluvícího účastníka

Pokud chcete na vašem iPhonu či iPadu nastavit, aby se při FaceTime hovorech automaticky nezvětšovala dlaždice mluvícího účastníka, tak pokračujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu či iPadu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže.
  • Níže v nastavení poté lokalizujte kolonku FaceTime, na kterou klepněte.
  • V rámci této sekce poté opět sjeďte o kus níže.
  • Zde už jen stačí, abyste našli kategorii Automatické zvýraznění s funkcí Mluvící účastník.
  • Tuto funkci stačí nakonec pomocí přepínače deaktivovat.

Výše uvedeným způsobem tedy jednoduše zamezíte tomu, aby se při mluvení automaticky zvětšovala dlaždice právě mluvícího účastníka. Apple tuto funkci do iOS a iPadOS přidal především kvůli tomu, aby bylo při hovorech jasné, kdo zrovna mluví, díky čemuž získají uživatelé jednodušší přehled. Pravdou ale je, že některým jedincům tato funkce vůbec nevyhovuje. Na úplný závěr jen dodám, že je tato funkce k dispozici jen od iOS a iPadOS 13.5 – na starších verzích iOS či iPadOS ji nenajdete.

Dnes nejčtenější

.