Zavřít reklamu

Jako obvykle vám o víkendu přinášíme další tipy na lenošení u Netflixu. Venku je opět sychravé počasí, což leckoho pobízí k poflakování se doma. Dnes se podíváme na světové klasické filmy, které se v řadách diváků těší velké oblibě. Pokud nemáte Netflix a uvažujete nad ním, je možné jej vyzkoušet na 30 dní zdarma. Když se vám služba nebude zamlouvat, můžete ji po pár týdnech zrušit. Teď už se ale pojďme podívat na výčet skvělých klasik.

Čelisti

Třemi Oscary ověnčený film Čelisti natočený Stevenem Spielbergem evokoval nejednomu koupajícímu se člověku v moři myšlenku, zda se pod ním nenachází velký žralok. Film, jehož ikonickou znělku zná snad každý.

Kruh

Když se podíváte na kazetu, zazvoní vám telefon, v němž uslyšíte, že za 7 dní zemřete. Jde o téměř 20 let starý film, jenž je jedním z nejlepších hororů vůbec. Pokud se rádi bojíte, je Kruh jasnou volbou.

Kmotr

Asi těžko má smysl představovat tuto nesmírně populární gangsterskou trilogii, jenž je ověnčena všemožnými oceněními. V hlavních rolích zde uvidíte Marlona Branda a Al Pacina. Natočeno podle bestselleru Maria Puza.

Muži v černém

Příběh vypráví o dvou „poldech“, kteří mají chránit Zemi před mimozemšťany z vesmíru. Ti žijí mezi námi, ovšem jsou dobře maskovaní. Ve filmu, jenž si vysloužil Oscara za makeup, uvidíte Tommyho Lee Jonese a Willa Smitha.

Krotitelé duchů

Tři parapsychologové bez práce se snaží chránit New York před duchy a jinými paranormálními jevy. Další záležitost, z níž si každý pamatuje onu ikonickou píseň, která byla nominována na Oscara. Skvělá oddechová komedie.

Apollo 13

Výborný film s Tomem Hanksem, který mapuje let posádky Apolla 13, jejímž cílem mise bylo přistání na Měsíci. Jak ale jistě víte, posádka na povrchu nikdy nepřistála. Během letu avšak špatně zamíchaly nádrže, což vedlo k explozi. V tu ránu začíná záchranná mise.

Černý jestřáb sestřelen

Mírová mise OSN, jejímž úkolem je unést důstojníky somálského diktátora, se zvrhne v katastrofu. Začíná boj o přežití proti obrovské přesile. Tento film Ridleyho Scotta získal dvě zlaté sošky, a to za střih a mix zvuku.

Duch

Film pro všechny romantické duše. Hlavní hrdina zemře a jako duch se vrací za svou milou. V hlavní roli vidíme Patricka Swayzeho, Demi Moore a Whoopi Goldberg. Film získal dva Oscary. Tip pro pány, kteří nevědí, co večer pustit svým drahým polovičkám, aby se mohli v klidu dívat na fotbal.

Dnes nejčtenější

.