Zavřít reklamu

Poslední dobou je to s aktualizacemi poměrně horké. Během několika dní Apple uvolnil ostrou verzi iOS 14.1 a čtvrtou betu iOS 14.2. Nás opět zajímá, jak se systém vyvinul po stránce rychlosti. Až vyjde ostrá verze, bude nás také zajímat test baterie, která se po aktualizaci na iOS 14.1 propadla u všech testovaných modelů. Test rychlosti provedl kanál iAppleBytes, a to opět na iPhonech SE 1. generace, 6s, 7, 8 a XR. Odkaz vám jako obvykle přikládáme pod tento odstavec.

Začneme u iPhonu SE 1. generace, u něhož vidíme rychlejší spuštění o zlomek sekundy na iOS 14.1. My se ale jako obvykle zaměříme na aplikace třetích stran, jejichž rychlost spouštění je při posuzování rychlosti zpravidla nejprůkaznější. Výraznější lepší práci zde vidíme jen u Instagramu, a to na aktuální verzi systému. Jinak jsou výsledky velmi vyrovnané. I u iPhonu 6s vidíme dřívější spuštění na zařízení s iOS 14.1, přičemž rozdíl je zde přibližně třísekundový. Pokud pohlédneme na aplikace, pozorujeme rychlejší spuštění Twitteru na betě iOS 14.2. Na aktuální pak opět Instagram. Na řadu přichází iPhone 7, u nějž vidíme domovskou obrazovku iOS 14 opět dříve na aktuální verzi iOS. U aplikací sledujeme lepší práci Twitteru na betě iOS 14.2. U iOS 14.1 se pak svižněji spustí Instagram, VK a Apollon for Reddit. Rozdíly jsou ale opravdu zanedbatelné.

Na řadu přichází už tři roky starý iPhone 8, jenž ctí své starší sourozence a také spustí iOS 14 dříve na aktuální verzi. Zde pozorujeme rychlejší spuštění jen u Apollonu for Reddit, a to na betě. IPhone XR se opět spustí dříve na iOS 14.1, a to se značným odskokem. Zde jsou výsledky u aplikací pak naprosto totožné. S odstupem můžeme říct, že beta žádnou neplechu po stránce rychlosti nedělá. Důležitější ale bude pro každého uživatele pravděpodobně výdrž baterie, protože tento aspekt je posledních několik týdnů pod drobnohledem, jelikož problémy přiznal sám Apple.

Dnes nejčtenější

.