Zavřít reklamu

Čas od času se na vašem macOS zařízení můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete rychle přepnout vstupní zdroj. Pokud nevíte, co to vstupní  zdroj je, tak se jedná o to, jakým způsobem se „chová“ vaše klávesnice. Asi nejčastěji lze rozdíl mezi vstupními zdroji zpozorovat u písmen Z a Y, kdy při porovnání českého a anglického zdroje zjistíte, že jsou tato písmena prohozená. Stejně to je například i v horní řadě s číslicemi, kdy na české klávesnici píšete znaky s diakritikou a na anglické poté samotná čísla. Rychlé prohození vstupního zdroje se hodí například programátorům – většina z nich totiž programuje na anglické klávesnici, a to kvůli lepšímu rozložení znaků. Ať už tedy chcete vstupní zdroje rychle a jednoduše měnit z jakéhokoliv důvodu, tak v tomto článku zjistíte, jak na to.

Jak na Macu rychle a jednoduše měnit vstupní zdroje

V případě, že chcete na Macu rychle a jednoduše měnit vstupní zdroje, tak se nejedná o nic složitého. Stačí si pouze aktivovat funkci, pomocí které budete schopni zdroje měnit s pomocí klávesy Fn. Pokud chcete zjistit, jak na to, tak pokračujte ve čtení:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem macOS zařízení klepnuli vlevo nahoře na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Tímto se otevře nové okno, kde lokalizujte a klepněte na sekci Klávesnice.
  • Poté se v horním menu přesvědčte, že se nacházíte v záložce Klávesnice.
  • Zde už jen stačí, abyste u možnosti Press Fn key to otevřeli rozbalovací menu.
  • Z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Změnit vstupní zdroj.

Tímto způsobem jste si na vašem macOS zařízení úspěšně nastavili rychlou a jednoduchou změnu vstupního zdroje. Nyní, kdykoliv budete potřebovat rychle změnit vstupní zdroj, tak stačí, abyste stisknuli klávesu Fn. Tuto klávesu postupně mačkejte do té doby, dokud se nepřepnete na vstupní zdroj, který požadujete. Vstupní zdroj můžete změnit také pomocí myši – stačí vyvolat okno klávesou Fn, a poté najet myší na ten zdroj, který chcete nastavit.

Dnes nejčtenější

.