Zavřít reklamu

Nerezová ocel, kterou Apple v posledních letech používá pro výrobu rámu pro dražší iPhony, má jednu poměrně nepříjemnou vlastnost – velmi snadno se na ní zachytávají otisky prstů a jiné šmouhy. To se sice negativně podepisuje jen na celkovém designu telefonu, přesto se však jedná o poměrně nepříjemnou věc, která nejednoho jablíčkáře velmi irituje. Vědom si toho je dle všeho i Apple, který se letos konečně odhodlal udělat v tomto směru krok správným směrem. U zlatého iPhonu 12 Pro, který je zřejmě nejnáchylnější na zachytávání otisků prstů na ocelový rám, totiž použil jinou povrchovou úpravu, která právě zachytávání otisků eliminuje. 

O speciální povrchové úpravě zlatého iPhonu 12 Pro (Max) jako první informoval TechCrunch, který má na Apple velmi úzké vazby, díky kterým se mu podařila tato informace zjistit. Dle jeho informací je u zlatého modelu použit pro povrchové opracování rámu jednoduše řečeno složitější proces, který mu zajišťuje právě vyšší odolnosti proti otiskům a šmouhám, ale zároveň i odolnější vůči poškrábání či otlučení. Jinými slovy, zlaté iPhony 12 Pro (Max) by měly být z hlediska odolnosti rámu nejodolnějšími letošními iPhony. To vše přitom při zachování stejného designu rámu jako v případě černé, bílé a modré varianty stejného modelu. 

Ačkoliv TechCrunch nehovoří o tom, proč Apple nasadil novou metodu opracování rámu jen u zlatého modelu a nikoliv u všech, díky čemuž by zvýšil jejich odolnost, takřka stoprocentně se jedná o další snahu ušetřit peníze. Nová metoda totiž bude takřka 100% dražší než ta, kterou Apple používal doposud, a tudíž se jí nejspíš rozhodl nasadit skutečně jen o modelu, který trpěl na zachytávání otisků prstů a potažmo odřeniny nejvíce. Jak velký rozdíl mezi zlatými a ostatními rámečky iPhonů 12 (Pro) bude nicméně naplno ukáží až následující dny. 

Dnes nejčtenější

.