Zavřít reklamu

Z hlediska barevných variant se Apple u svých iPhonů držel až do roku 2017 s výjimkou iPhonu 5c dost při zemi a vsázel primárně na střídmější odstíny. S příchodem iPhonu XR v roce 2018 se však vše diametrálně změnilo, jelikož se do nabídky dostaly iPhony v pastelových barvách, které si uživatelé velmi oblíbili. Totéž Apple provedl v roce 2019 u iPhonu 11 a podle dostupných informací má totéž v plánu i letos, byť v trochu menším měřítku. 

U levnějších iPhonů 12 – tedy konkrétně 5,4” iPhonu 12 mini a 6,1” iPhonu – se obecně počítá s tím, že u nich Apple nasadí odvážnější barevné kabátky. To nyní potvrdil i poměrně přesný leaker Ronald Quandt, podle kterého dorazí “dvanáctky” celkem v pěti barevných variantách, které budou 1:1 kopírovat barvy nové generace iPadu Air. To jinými slovy znamená, že se můžeme těšit na vesmírně šedou, stříbrnou, zlatorůžovou, modrou a zelenou barevnou variantu. Nic odvážnějšího letos Apple údajně nepřinese. 

Jelikož má Apple rád, když jeho produkty z hlediska barev ladí, nebyl by tento krok žádným velkým překvapením. Ostatně, iPady Air jsou de facto určeny právě pro cílovou skupinu iPhonů 12, jelikož je lze v nabídce Applu označit za jakési střední produkty. Nejvyšší jsou i nadále iPady z řady Pro, jejichž cíloví zákazníci jsou zároveň zákazníci iPhonů 12 Pro. Poměrně zajímavé je nicméně to, že leaker u řady 12 Pro nezmiňuje tmavě modrou barevnou variantu, se kterou se počítá jakožto s náhradou za půlnočně zelenou. Hovoří totiž jen o vesmírně šedé, zlaté a stříbrné. S ohledem na tuto skutečnost se tak dá předpokládat, že se světu rozhodl sdělit jen barvy, která má již 100% potvrzené. Jak klasické modely 12, tak 12 Pro tedy mohou pravděpodobně dorazit i v několika dalších variantách. 

Dnes nejčtenější

.