Zavřít reklamu

Jedním z hlavních problémů nynější generace chytrého reproduktoru HomePod je jeho cena. Ta je totiž v USA oficiálně stanovena na 299 dolarů, což je o poznání více než kolik si účtují konkurenční společnosti za produkty stejného typu z vlastní dílny. Totéž platí samozřejmě i v Česku, kdy například tuzemská Alza prodává za 8 490 korun, zatímco konkurenci z dílny Googlu (tedy minimálně z hlediska chytrých funkcí) lze sehnat už od 839 korun. Rozdíly jsou tedy skutečně markantní, což se výrazně podepisuje i na celkové prodejnosti HomePodů. Tu má však Apple v plánu v brzké době markantně zlepšit. Na trh se totiž chystá uvést menší verzi HomePodu v podobě reproduktoru HomePod mini. Ten by si měl svou premiéru odbýt již příští týden s tím, že jeho cena bude více než zajímavá.

Podle dnešního úniku ceny má Apple v plánu nový HomePod mini, který by měl disponovat jak kvalitním zvukem, tak plnou podporou Siri, prodávat za pouhých 99 dolarů, tedy v přepočtu asi 2300 korun bez daně a dalších poplatků. Jednat by se tedy mělo o skutečně velmi dostupný kousek elektroniky, který by si právě díky své ceně zcela určitě našel místo do domácností mnoha jablíčkářů. Poměrně zajímavé by měly být i samotné rozměry novinky. HomePod by totiž měl mít na výšku něco málo přes 8 centimetrů, což je o poznání méně než kolik má původní HomePod (ten má zhruba 17 centimetrů). Novinka by se tedy mohla stát naprosto nenápadnou součástí interiéru jablíčkářů.

Další zajímavou informací, kterou dnešní únik poodhalil, je nasazení procesoru S5 z Apple Watch Series 4 a 5. Nedávno se sice objevily informace o tom, že se má nový HomePod dočkat procesoru A10 z iPhonu 7. Jak se však zdá, ten bude nakonec nasazen jen do druhé generace HomePodu a nikoliv do jeho odlehčené verze mini. Vadit to ale ve výsledku ničemu nemusí. I výpočetní výkon procesoru S5 je velmi slušný, takže by neměl s rychlostí či smart funkcemi reproduktoru neměly být problémy. Co se pak týče spuštění prodejů, to má mít Apple v plánu zhruba na polovinu listopadu.

Dnes nejčtenější

.