Zavřít reklamu

Ani celosvětová pandemie koronaviru neodradila jablíčkáře utrácet v obchodě s aplikacemi App Store na jejich iPhonech – ba právě naopak. Podle analytické společnosti App Annie se meziročně v uplynulém čtvrtletí útrata v App Storech výrazně zvýšila, přičemž velký nárůst zaznamenala i doba strávená v aplikacích. Jak si tedy jablíčkáři v uplynulých třech měsících vedli?

Za aplikace z App Store a potažmo obsah v nich jsme za uplynulé tři měsíce utratili neuvěřitelných 18 miliard dolarů, což je o 20 % více než tomu bylo ve stejném období v loňském roce. Co se pak týče stahování aplikací, z obchodu jsme stáhli na 9 miliard kusů, což je též o 20 % více než ve stejném období v loňském roce. Neuvěřitelný je i čas, který jablíčkáři v aplikacích v uplynulém čtvrtletí strávili – ten je totiž roven 180 miliardám hodin, což je o 25 % více než tomu bylo ve stejném období v loňském roce. Jinými slovy, virtuální svět, který App Store nabízí, se stává čím dál lákavějším a uživatelé se v něm nebojí utrácet nemalé peníze. 

Co se týče nejaktivnějších zemí jak z hlediska útrat, tak stahování, jsou to jako již tradičně USA a Čína. Velmi dobře se nicméně Applu vedlo i v Indii, Jižní Koreji a samozřejmě i v Evropě. Pokud by vás pak zajímaly kategorie nejstahovanějších aplikací, asi vás nepřekvapí, že se jednalo o softwary z kategorie Hry, Fotografie a video či Zábava. 

Dnes nejčtenější

.