Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Pokud vlastníte iPhone, možná patříte mezi lidi, kteří mají rádi jistotu, kterou jim značkové produkty přinášejí. Upřednostňují proto příslušenství či náhradní díly, které mají také logo značky Apple. Ne všichni však takové záruky potřebují, přičemž takoví lidé hledají doplňky a náhradní díly spíš u jiných výrobců a nejdůležitějším faktorem je pro ně často nižší cena.

Co se však dá dělat, pokud chcete kvalitu, ale také rozumnou cenu?

Pokud se nepřikláníte ani na jednu ze zmíněných stran, určitě vás potěší, že špičkovou kvalitu, například při opravě rozbitého displeje na vašem iPhonu, vám může přinést i jiná značka a ne pouze Apple. Jak si tedy vybrat?

iPhone s poškozeným displejem
Poškozený displej je bezpochyby nejčastějším problémem na smartfónech obecně

Prasklý displej na iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone 11 Pro nebo iPhone 11 Pro Max? Profesionálové z FixServis mají ve výběru jeho náhrady jasno.

Pokud s rozbitým sklem či dokonce celým displejem na vašem iPhonu přijdete do běžného servisu, nabídnou vám zřejmě několik možností. K dispozici jsou například nejlevnější LCD displeje, o poznání kvalitnější Hard OLED displeje, špičkové Soft OLED displeje nebo repasované originální displeje. Kvalitní servis, jako například FixServis, vám však doporučí jen některé z nich.

Tabulka displejů pro iPhone
Tabulka s porovnáním kvality náhradních displejů

Zlatá střední cesta – špičková kvalita i skvělá cena

Na trhu totiž existují alternativy, které problém rozbitého skla na iPhone vyřeší téměř úplně stejně jako originální díly, avšak za citelně nižší cenu. Ani zde se přitom nemusíte obávat neověřených značek s pochybnou kvalitou. Ideálním řešením jsou například displeje značky FixPremium, dostupné ve verzi Hard OLED i Soft OLED.

Zatímco první typ poskytuje nižší flexibilitu a s tím spojený hrubší spodní okraj či chybějící zaoblení na tomto okraji, druhý typ je kvalitou téměř k nerozeznání od originálu. Soft OLED je možné, po vzoru originálu, bez problémů zaoblit na spodní hraně a jeho zobrazovací schopnosti jsou téměř totožné s originálem. Mírnou nevýhodou je jen o něco vyšší cena a kratší životnost než u Hard OLED displejů.

I přesto je Soft OLED technologie první volbou u odborníků z FixServis, kteří oceňují její obecně špičkové vlastnosti i cenu, která je oproti repasovanému displeji mnohem nižší.

Proč si nezvolit nejlevnější možnost…

LCD displeje trpí mnoha nedostatky, zejména však horším kontrastem, menším barevným rozsahem či nižším jasem. Ve srovnání s OLED displeji poskytují i ​​horší černou, která je nevýrazná a mdlá. Jejich nedostatečnou kvalitu pak už jen podtrhuje vysoká spotřeba energie, což činí používání takových displejů ještě nepohodlnějším. Srovnání si můžete prohlédnout v přiložené galerii, kde je vyšší kvalita Soft OLED displeje od značky FixPremium (vlevo) zřejmá na první pohled.

Proč ani nejdražší možnost ne zcela „to pravé jablkové“…

K dispozici jsou i repasované originální displeje, u kterých je však třeba počítat s výrazně vyšší cenou. Podle odborníků z FixServis je však dodatečný příplatek při výměně rozbitého skla na iPhone zbytečný, protože téměř identické vlastnosti a kvalitu je možné získat i díky Soft OLED alternativě. Porovnání samotného zobrazení si můžete prohlédnout v přiložené galerii, kdy na prvním snímku uvidíte zobrazení displeje od FixPremium a na druhém zobrazení originálního kusu.

Finální verdikt: Vyplatí se nechat si poradit.

Pokud se vám rozbilo nebo jinak poškodilo sklo či displej na vašem iPhone, při jeho opravě doporučujeme dát na rady odborníků. Poradí vám, který displej nabízí špičkovou kvalitu a zároveň vám ušetří v některých případech i více než 2500 Kč!

Dnes nejčtenější

.