Zavřít reklamu

Je to několik týdnů nazpátek, co jsme se dočkali vydání veřejné verze iOS a iPadOS 14. V rámci iOS 14 jsme se dočkali hned několika nových a skvělých funkcí, jednou z těch nejlepších je ale bezpochyby podpora Obrazu v obraze. Tato funkce je k dispozici již po dobu několika let na macOS zařízení a na iPady, na jablečné telefony se však dostala až s příchodem iOS 14. Díky funkce Obraz v obraze si můžete jednoduše vzít prakticky jakékoliv video, které se přesune do samostatného okna. Tohle okno se poté zobrazuje v systému vždy v popředí, takže se můžete dívat na nějaký film či video a zároveň při tom odepisovat na zprávy, prohlížet sociální sítě či cokoliv jiného.

Asi největší smysl dává režim Obraz v obraze samozřejmě na portálu YouTube. Tento portál využívá několik milionů lidí a mnoho z nich má také iPhone. Po této větě si možná říkáte, že využití Obrazu v obraze na YouTube bude velmi jednoduché – opak je však pravdou. YouTube se prvně rozhodl, že Obraz v obraze klasickým uživatelům nezpřístupní, a že k němu budou mít přístup jen předplatitelé. Několik dní na to se však YouTube umoudřilo a režim Obraz v obraze opět mohli bez problémů využít prakticky všichni. Buď ale YouTube neví, co chce, anebo má problémy s programováním – za několik dní později už Obraz v obraze mohli opět využít jen předplatitelé. Co si budeme nalhávat, celá tato situace se jeví jako velmi nepřehledná a není vůbec jasné, jak to s Obrazem v obraze u YouTube bude. Dobrou zprávou však je, že existují jednoduché možnosti, pomocí kterých lze Obraz v obraze na YouTube využívat neomezeně.

Souvisejíci

Včera jsme vám na našem magazínu přinesli návod, pomocí kterého můžete videa z YouTube sledovat jednoduše na pozadí. V rámci zmíněného článku jste si mohli stáhnout několik webových prohlížečů, které umí YouTube obejít a přehrávání na pozadí zpřístupnit (klasicky je k dispozici jen pro předplatitele). Stejným způsobem některé prohlížeče umí také obejít omezení v podobě funkce Obrazu v obraze. Celé výše uvedené šlamastyce a nerozhodnosti portálu YouTube se tedy můžete elegantně vyhnout a budete mít prakticky stoprocentní jistotu, že vám Obraz v obraze bude bez problémů fungovat i nadále. Níže tedy naleznete několik prohlížečů, které můžete pro přehrávání YouTube v režimu Obraz v obraze využít, společně s návodem pro zprovoznění.

Z aplikací, které můžete k přehrávání videí z YouTube v režimu Obraz v obraze využít, lze zmínit například Microsoft Edge, Mozilla Firefox anebo Aloha Browser. Proces, pomocí kterého můžete s těmito prohlížeči zobrazit YouTube v režimu Obraz v obraze, je velmi jednoduchý. Ve všech případech se prvně přesuňte na stránku youtube.com, a poté si najděte video, které chcete v režimu Obraz v obraze spustit. Video poté rozkliknětespusťte jeho přehrávání tak, aby se zobrazilo přes celou obrazovku. Poté už jen stačí, abyste se vrátili na na domovskou obrazovku – na iPhone s Face ID proveďte gesto, na iPhone s Touch ID klepněte na tlačítko plochy. Video se poté přesune do režimu Obraz v obraze a je hotovo. Video lze klasickým způsobem ovládat, popřípadě skrýt či zavřít. Pokud si nechcete stahovat žádný prohlížeč navíc, tak můžete využít ještě odlišný postup. Díky němu lze Obraz v obraze spustit přímo z aplikace YouTube – pro více informací klepněte na tento odkaz.

Dnes nejčtenější

.