Zavřít reklamu

Jednou z vlastností iOS / iPadOS App Storu je nabídka aplikací, které Apple uživatelům doporučuje k vyzkoušení. Některé z těchto navrhovaných aplikací často vypadají velice zajímavě, proto jsme se rozhodli, že některou z nich čas od času vyzkoušíme. Dnes se blíže podíváme na aplikaci Inko – Interactive Whiteboard.

Vzhled

Po svém spuštění vás aplikace Inko v krátkosti provede přehledem svých základních funkcí, a poté vás přesměruje na svou hlavní obrazovku. V její spodní části naleznete panel s nástroji pro tvorbu – popisovače, gumu, výběr barev a nástroje pro výběr. V levém horním rohu se nachází tlačítko pro přechod k přehledu všech kreseb, případně pro přidání nové kresby, tlačítka pro opakování nebo zrušení provedeného kroku, a vpravo nahoře najdete tlačítko pro přechod do režimu spolupráce.

Funkce

Jak název napovídá, představuje aplikace Inko – Interactive Whiteboard virtuální interaktivní tabuli s možností spolupráce s dalšími uživateli, a to jak s těmi, kteří se nachází poblíž, tak i na dálku. Její základní bezplatná verze nicméně nabízí pouze možnost tvorby pouze na vašem iOS zařízení. V případě spolupráce s uživateli poblíž stačí, aby všichni zúčastnění byli připojeni ke stejné Wi-Fi síti – v takovém případě může na jednom projektu spolupracovat až 12 lidí. Bez internetového připojení dokáže Inko propojit až osm uživatelů. Aplikace je multiplatformní, nabízí možnost synchronizace přes iCloud, možnost přizpůsobení akcí, formátu a zobrazení mřížky.

Závěrem

Aplikace Inko bez problémů plní to, co plnit má. Funguje bez problémů, rychle a spolehlivě. Pokud však chcete využívat pouze její bezplatnou verzi, musíte počítat s tím, že budete odkázáni pouze na kreslení na vašem vlastním iPhonu či iPadu. Verze pro spolupráci s uživateli poblíž vás měsíčně vyjde na 59 korun, verze pro spolupráci na dálku stojí měsíčně 109 korun.

Dnes nejčtenější

.