Zavřít reklamu

O úpravách iPhonů, kterým se věnuje ruská společnost Caviar, jsme na stránkách LsA v minulosti již několikrát psali. Firma proslula nákladnými, luxusními a okázalými úpravami jablečných smartphonů, její nejnovější počin je ale tak trochu jiný. Nechlubí se totiž zlatem ani drahokamy, ale vzdává hold počítači, který stál u zrodu cupertinského giganta – Apple-I z roku 1976.

Přestože se i nadále jedná o značně nákladnou úpravu, design je tentokrát mnohem skromnější a decentnější. Společnost Caviar tentokrát použila přírodní dřevo, a speciálně upravený iPhone dává zájemcům k dispozici hned ve dvou různých variantách. První z nich nese název Apple 1 Light, je určená pro iPhone 12 Pro nebo iPhone 12 Pro Max, a vyznačuje se dřevěnou zadní částí, silně připomínající vzhled zmíněného počítače.

Druhá varianta se jmenuje Apple 1, a může se pochlubit mnohem propracovanějšími detaily. Najdeme zde napodobeninu displeje z lesklého titanu, která má symbolizovat monitor, připojený k počítači Apple 1. Nechybí zde ani část základní desky počítače a další detaily. Tato úprava bude k dispozici jak pro iPhone 12, tak i pro iPhone 12 Pro Max, a to ve všech variantách interního úložiště. Veškeré úpravy jsou samozřejmě čistě vizuální a nemají žádnou reálnou funkci. Rozhodně se jedná o zajímavé odbočení z jinak okázalého stylu, který je pro tvorbu společnosti Caviar tolik typický. Pokud tvorbu této firmy znáte, ceny upravených modelů vás asi nijak nepřekvapí – v případě Apple 1 Light půjde v přepočtu zhruba o 1115 500 korun, za variantu Apple 1 byste zaplatili v přepočtu asi 231 tisíc korun.

Dnes nejčtenější

.