Zavřít reklamu

Celosvětová pandemie koronaviru změnila mnohé plány – mimo jiné i ty na letní olympijské hry v Tokiu. Ty měly proběhnout letos v létě, avšak kvůli nepříznivé situaci ve světě se je pořadatelé nakonec rozhodli přesunout na léto příštího roku, kdy by měly konkrétně vypuknout 23. července. Věděli jste však, že přeložení olympijských her překazilo i některé plány Applu?

Letošní olympiádu měl Apple v plánu oslavit vydáním speciální edice řemínků pro Apple Watch, které měly být prodávány ve třech japonských Apple Storech coby upomínkové předměty akce. Ačkoliv si řemínky oficiálně nikdy svou premiéru neodbyly, díky přesnému leakerovi L0vetodream jejich design známe. Na jeho Twitteru se totiž pár reálných snímků řemínků objevilo, přičemž všechny si ne můžete prohlédnout v galerii pod tímto odstavcem.

Z fotek lze usuzovat, že chtěl Apple připravit sportovní nylonové provlékací smyčky v barvách jednotlivých států, na které Apple odkazuje i natisknutím jejich zkratky pod upínací mechanismus. Snímky zachycují konkrétně japonskou a dánskou verzi řemínků, které shodně kombinují červenou a bílou barvu – tedy národní barvy zemí. V případě České republiky bychom se tedy velmi pravděpodobně dočkali kombinace červené, modré a bílé. 

Kromě řemínků musel Apple odsunout i své plány na představení speciálních ciferníků pro Apple Watch chystaných pro watchOS 7. Řeč je konkrétně o cifernících s designy vlajek zemí, které se měly olympiády účastnit a které Apple alespoň podle vývojářských bet iOS 14 a watchOS 7 představoval, avšak do finálních verzí systémů nakonec nedodal. Je tedy prakticky jisté, že jimi chtěl v kombinaci s řemínky oslavit právě olympiádu. Snad se tedy dočkáme splnění jeho plánů v příštím roce. Nicméně vzhledem k tomu, že i olympiáda v roce 2016 dostala svou limitovanou edici řemínků pro Apple Watch je tento scénář více než pravděpodobný. 

Dnes nejčtenější

.