Zavřít reklamu

Platforma Kickstarer je místem, které dalo vzniknout řadě úspěšných projektů. Kdo by dnes neznal kostku Fidget Cube nebo legendární batohy Peak Design? Tyto a řada dalších produktů původně začínaly na Kickstateru jako nesmělé kampaně s nejistou budoucností. Pro dnešní článek jsme vybrali několik nejúspěšnějších kickstarterových projektů.

Fidget Cube

Vzpomínáte si na éru fidget spinnerů, která vzala svět útokem před několika lety? Ještě před tím, než lidé po celém světě začali v rukách roztáčet “vrtulky” nejrůznějších barev, se na Kickstarteru objevila kampaň pro zařízení Fidget Cube. Jednalo se malou vinylovou kostku, která měla lidem pomoci odbourat stres a lépe se soustředit. V rámci kampaně se podařilo vybrat neuvěřitelných 6 465 690 dolarů, a kostka po svém uvedení na trh sklidila (samozřejmě kromě údivu a nepochopení) pozitivní reakce. Na webu firmy se dodnes prodává za 20 dolarů, o její úspěšnosti svědčí mimo jiné i fakt, že i dodnes seženete na nejrůznějších čínských webech její více či méně povedené napodobeniny.

Batohy Peak Design

Batohy od společnosti Peak Design se již nějakou dobu těší obrovské celosvětové popularitě. Firma v roce 2016 spustila na platformě Kickstarter kampaň pro financování svých zavazadel, určených zejména fotografům. V rámci kampaně se podařilo vybrat 6 565 782 dolarů, přičemž původní cíl činil 500 tisíc dolarů. Batohy byly vybavené spoustou funkčních a užitečných kapes a přihrádek všeho druhu, které bez problémů pojaly veškeré fotografické i jiné vybavení. Samozřejmostí byla voděodolnost, přizpůsobitelné popruhy a zabezpečení proti zlodějům.

Pebble E-Paper Watch

Když se dnes řekne “chytré hodinky”, spoustě lidí se vybaví Apple Watch, případně Garmin. Velké popularitě se ale těší také hodinky značky Pebble, jejichž cesta k úspěchu začala právě na Kickstarteru. Kampaň na podporu chytrých hodinek Pebble je považována za jednu z nejúspěšnějších vůbec. V roce 2012 slavil na Kickstarteru úspěch model s názvem Pebble e-paper Watch. Jednalo se o hodinky, schopné připojit se prostřednictvím Bluetooth k chytrému mobilnímu telefonu a upozornit svého nositele na příchozí hovor, textovou zprávu, e-mail, ale také sledovat jeho pohybovou aktivitu. Jak název napovídá, byl pro displej hodinek použit elektronický inkoust, díky čemuž se mohly Pebble pochlubit obdivuhodnou výdrží baterie. V rámci příslušné kampaně se podařilo vybrat 5 376 000 dolarů. V roce 2015 pak na Kickstarteru odstartovala další kampaň, v jejímž rámci se mezi více než 78 tisíci fanoušky podařilo vybrat 20 338 986 dolarů.

Coolest Cooler

Jak moc se dá vylepšit přenosná chladnička? Tvůrci Coolest Cooler nehodlali nic podcenit a vybavili svůj produkt USB nabíječkou, Bluetooth reproduktorem, drtičkou ledu, LED svítilnou, univerzálním prkénkem, otvírákem na lahve a řadou dalších maličkostí, bez kterých se neobejde žádná party nebo piknik. O tom, že se trefili do černého, svědčí neuvěřitelných 13,2 milionů dolarů, které se v rámci kampaně vybraly mezi šedesáti tisíci nadšenými uživateli.

Kingdom Death: Monster 1.5

Na Kickstarter si našla cestu také řada zajímavých a veleúspěšných stolních her. Mezi legendy Kickstarteru patří například Exploding Kittens (vybráno 8 782 571 dolarů) nebo Kingdom Death: Monster, kterou v roce 2016 téměř 20 tisíc fanoušků podpořilo celkovou částkou ve výši 12 393 139 dolarů.

Dnes nejčtenější

.