Zavřít reklamu

K ovládání iPadu nemusí nutně sloužit jen Apple Pencil – tuzemské e-shopy s elektronikou a příslušenstvím nabízí řadu cenově dostupnějších a zajímavých alternativ. Jednou z nich je digitální stylus ESR, který web iPouzdro nabízí hned ve dvou barevných variantách. Jak funguje s iPadem a čím mě zaujal?

Balení

Balení digitálního pera ESR je jednoduché, dokonale kompaktní a bezpečné. Stylus je uložený v elegantní krabičce, součástí balení je kromě samotného pera také kryt a kratší microUSB kabel pro nabíjení. Kromě toho najdete v balení také elegantní rukavici z lehkého materiálu pro snazší práci na displejích o větší ploše.

Vzhled

Digitální stylus ESR se může pochlubit elegantním, jednoduchým, minimalistickým vzhledem, a to v obou barevných variantách. Bílý (případně černý) odolný plast je kombinován s tenkými proužky z lesklého kovu. Hrot digitálního pera ESR je kovový, horní straně stylusu se nachází tlačítko pro vypínání se světelnou diodou, indikující stav nabíjení. Zcela na vrchu stylusu se pak nachází microUSB port. Hrot stylusu můžete při přepravování ochránit krytem s odolného měkkého silikonu. Stylus vypadá opravdu skvěle, elegantně, příjemně se drží v ruce a je překvapivě lehký.

Funkce

Digitální stylus ESR mě příjemně překvapil hned ve více směrech. Především není nutné ho nijak párovat – funguje okamžitě, je kompatibilní se smartphony a tablety s iOS i Androidem, pracuje spolehlivě, odezva je okamžitá. Nezklamal mě ani při ovládání daných zařízení, ani při psaní a kresbě v aplikacích typu Poznámky nebo Adobe Sketch. Se stylusem se pracuje lehce, bez problémů zvládá nejen klasické klepnutí a výběr, ale také gesta – posunutí nahoru a dolu i do do stran. Na iPhonu i iPadu bylo s pomocí digitálního stylusu bez problémů možné aktivovat Ovládací centrum, posouvat jednotlivé plochy i pohybovat s okny aplikací. Na iPadu bylo dokonce většinu času možné kreslit i s rukou položenou na displeji. Výrobce uvádí, že stylus ESR je možné plně nabít už za 1,5 hodiny, což se potvrdilo, stejně jako výdrž 10 hodin (tento údaj platí pro nepřetržité používání, takže ve skutečnosti a při běžné práci vydrží stylus mnohem déle). Stylus pracuje opravdu precizně, nebylo potřeba si na něj nijak složitě zvykat – zkrátka odváděl svou práci od chvíle, kdy jsem ho poprvé začala používat. Obrovskou výhodou je také automatická detekce nečinnosti – stylus se po půl hodině neaktivity sám vypne, čímž dochází k výrazné úspoře baterie. V pohotovostním stavu pak vydrží až po dobu třiceti dnů.

Závěrem

Digitální stylus ESR mě jednoznačně nadchl. S příslušenstvím podobného typu již mám zkušenosti a vždy jsem se opět vrátila k Apple Pencil, v průběhu zkoušení stylusu pro účely recenze jsem si ale na jablečný stylus ani jednou nevzpomněla. Stylus dobře vypadá, je spolehlivý a funguje výborně. Stal se pro mě plnohodnotnou alternativou například na cestách, kam jsem si s z různých důvodů nechtěla brát Apple Pencil. Příjemně se s ním ovládal i iPhone, stylus si rozuměl dokonce i s displejem mých Apple Watch.

Slevový kód

Ve spolupráci s naším partnerem iPouzdro jsme pro vás připravili exkluzivní akci. Nyní si totiž můžete pořídit digitální stylus ESR se slevou ve výši dvaceti procent, která se navíc vztahuje na bílé i černé barevné provedení. Pro získání slevy vám jednoduše stačí v košíku zadat kód ve znění LSAESR20 a cena se tak automaticky sníží. S výběrem byste ale neměli otálet. Nabídka je totiž časově omezená a platí pouze do 30. září.

Dnes nejčtenější

.