Zavřít reklamu

Platformu Kickstarter vnímá každý jinak. Zatímco někdo ji pokládá za skvělé místo, na kterém jim ostatní mohou pomoci s realizací vysněných projektů, jiní jsou ke Kickstarteru spíše skeptičtí. V dnešním článku si představíme několik více či méně bizarních kickasterterových projektů, které nesplnily očekávání tvůrců a nakonec se nikdy neuskutečnily.

Laserová břitva Skarp

Holení břitvou – ať už jde o hlavu, nebo o vousy – má ve světě poměrně dost příznivců. Těm ale obvykle vyhovuje onen nádech tradice a absence jakýchkoliv prvků moderních technologií, které s sebou tento způsob holení nese. Důvodů, proč projekt Skarp selhal, je více – jedním z nich byl prostý fakt, že jednou z podmínek umístění projektu na Kickstarter je v této oblasti existence funkčního prototypu. Navzdory tomu, že Skarp tuto podmínku nesplnil, se tvůrcům projektu podařilo vybrat čtyři miliony dolarů. Poté, co Kickstarter kampaň ukončil, přesunuli se její tvůrci na platformu Indiegogo, kde dokonce zveřejnili video funkční břitvy. Nakonec se ukázalo, že Skarp sice holí, ale velice pomalu a nepříliš efektivně.

(Ne)skutečné hologramy

Hologramy jsou již řadu let populárním prvkem spousty sci-fi filmů, seriálů, komiksů i knih. Když se v roce 2015 na Kickstarteru objevil projekt s názvem Holus 3D, získal si pozornost mnoha lidí. Jednalo se o zařízení, které mělo uživatelům umožňovat zobrazení 3D objektů z jejich smartphonů v reálném čase v podobě hologramů. Zakladatelům se podařilo získat celkem 297 tisíc dolarů od 496 lidí. V čem byl nakonec háček? Ve skutečnosti se vlastně vůbec nejednalo o zařízení, které by bylo schopné reálně generovat skutečné hologramy.

Kryt na telefon se lžící na boty

Pouzdra a kryty na smartphone mohou zároveň sloužit jako stojánky, zásobníky na platební karty či hotovost, jako příruční digitální hra … nebo jako lžíce na boty. Připadá vám tato myšlenka nesmyslná? Tvůrcům kampaně pro zařízení s názvem The Loe Cover přišla skvělá. Lžíce na boty, která byla součástí zadní strany zmíněného krytu na telefon, měla uživatelům zároveň posloužit jako stojánek na mobil. Možnost obouvat se a zouvat za pomoci krytu na telefon ale uvítalo pouhých pět jedinců, kteří projekt podpořili celkovou částkou 2000 eur, a celá kampaň nakonec skončila na smetišti dějin.

Nejtenčí hodinky?

Projekt s názvem Central Standard Timing zpočátku vypadal jako úspěšný. Více než 7500 uživatelů jej podpořilo celkovou částkou převyšující jeden milion dolarů. Jednalo se o ultratenké elegantní minimalistické hodinky, na kterých se zobrazoval přesný čas. Při realizaci projektu ale neustále docházelo k různým zpožděním – nastaly například problémy s elektronickým inkoustem nebo třeba výrobní technologií. Firma, která měla projekt Central Standard Timing na starost, nakonec v roce 2015 zveřejnila omluvu za zpoždění. O další rok později přinesl server Business Insider zprávu o tom, že firma vyhlásila bankrot. Případ Central Standard Timing je smutný především z důvodu, že se mohlo jednat o relativně zajímavý produkt, a ze strany tvůrců nešlo o scam. Osud ale rozhodl jinak.

Psí internet

Pokud patříte mezi pejskaře, určitě vás během chvilky napadne obrovská spousta věcí, které váš pejsek může dělat. Brouzdání po internetu mezi ně ale stoprocentně patřit nebude. Zakladatelé kampaně projektu s názvem Dogeasy ale byli v tomto směru jiného názoru. Cíl projektu byl jasný – dostat psy do online prostoru, a to tak, že jim umožní používat internet. Tvůrci projektu byli přesvědčeni o tom, že psi si s internetem dokáží hravě poradit, zvládnou ovládat zjednodušenou verzi osobního počítače a dokonce mezi sebou vzájemně komunikovat na dálku. Uživatelé ale s nimi toto přesvědčení nesdíleli a projekt Dogeasy nebyl nikdy realizován.

Dnes nejčtenější

.