Zavřít reklamu

Apple patří mezi jednu z mála společností, které záleží na bezpečí a soukromí jeho zákazníků. Prakticky všechny větší technologické společnosti na světě sbírají o všech svých uživatelích všemožná data. Jak už bylo několikrát zmíněno, tak na sběru dat rozhodně není nic moc špatného. Nutno však podotknout, že společnost, která data sbírá, se o ně také musí umět dobře postarat. Veškerá uživatelská data by měla být bezpečně uložena na serverech v šifrované podobě, prodej těchto dat je poté samozřejmě naprosto nemístný. Zatímco Apple tato pravidle splňuje, tak například takový Facebook už několikrát zhřešil a za prodej uživatelských dat musel zaplatit tučnou pokutu. Mezi jeden z typů těchto dat, které společností sbírají, patří například data o poloze. Pojďme se společně v tomto článku podívat na to, jakým způsobem můžete nastavit, které aplikace budou mít přístup k vaší přesné poloze.

Jak na iPhone nastavit, které aplikace budou mít přístup k vaší přesné poloze

Pokud chcete na vašem iPhonu či iPadu nastavit, které aplikace budou mít přístup k vaší přesné poloze, tak se nejedná o nic složitého. Stačí, abyste se drželi tohoto postupu:

  • Prvně je nutné, abyste váš iPhone či iPad aktualizovali na iOS 14, respektive iPadOS 14.
  • Pokud výše uvedenou podmínku splňujete, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Zde poté sjeďte o kus níže a lokalizuje kolonku Soukromí, na kterou klepněte.
  • Jakmile se ocitnete v této sekci, tak stačí, abyste v horní části obrazovky klepnuli na řádek Polohové služby.
  • Nyní se objeví seznam všech nainstalovaných aplikací.
  • V tomto seznamu si vyberte konkrétní aplikaci, u které chcete možnost přístupu k přesné poloze změnit.
  • Po rozkliknutí aplikace už jen stačí, abyste pomocí přepínače (de)aktivovali možnost Přesná poloha.

Dost možná se ptáte, v jakých případech byste měli aplikacím přesný přístup k poloze povolit či odepřít. Co si budeme nalhávat, ideální je, aby aplikace či různé služby nejen o naší poloze věděly co možná nejméně – a právě v tomto případě se hodí výše zmíněná funkce. Odepření přesné polohy můžete využít například u aplikací, které zprostředkovávají počasí. Těmto aplikacím stačí znát pouze město, ve kterém se nacházíte, a nikoliv na pár metrů přesnou polohu. Na druhou stranu poté samozřejmě nesmíte přístup k přesné poloze odepřít navigačním aplikacím, které prostě a jednoduše naprosto přesnou polohu pro navigování znát potřebují.

Dnes nejčtenější

.