Zavřít reklamu

Společnost Apple nedávno uvolnila plnou verzi operačního systému watchOS 7 pro všechny uživatele. Nejnovější verze přináší spoustu novinek a vylepšení, ale pojí se s ní i jisté problémy. Někteří majitelé chytrých jablečných hodinek začali po aktualizaci hlásit problémy s chybějícími GPS daty. Chyba se projevuje v aplikaci Cvičení, kdy dochází pouze k zaznamenání startovní pozice.

První stížnosti tohoto typu se začaly objevovat zejména na diskuzních fórech na stránkách podpory společnosti Apple. Problém podle všeho není nijak masově rozsáhlý, na druhou stranu se ale rozhodně netýká jen nepatrného množství uživatelů. Jeden z uživatelů například píše, že na svých Apple Watch zahájil sledování venkovní chůze, ale nevzal si s sebou ven svůj iPhone. Po návratu z procházky chtěl nahrát svou pohybovou aktivitu do aplikace Strava, obdržel ale varování, že v záznamu chybí údaje o trase. Po zkontrolování příslušných nativních aplikací dotyčný zjistil, že se na mapě nachází pouze jeho startovní pozice.

Zaměstnanci podpory společnosti Apple obvykle uživatelům radili deaktivovat a znovu aktivovat nastavení soukromí, podle zpráv na zmíněných fórech ale problém i nadále přetrvává a ani po restartu nedochází k záznamu GPS dat a údajů o trase. Uživatelé se většinou shodují na tom, že se jim chybu nedaří žádným způsobem napravit – našlo se ale pár diskutujících, kterým pomohlo zrušit a opět obnovit párování hodinek s iPhonem. V diskuzích se ozývají majitelé Apple Watch Series 3, 4 a 5 a iPhonů 8 a novějších. Problém nastává výhradně u venkovních aktivit a týká se pouze operačního systému watchOS 7 v kombinaci s iOS 14 u spárovaného iPhonu. Zaznamenali jste po přechodu na nové operační systémy jakékoliv problémy?

Dnes nejčtenější

.