Zavřít reklamu

V dnešní době už telefony rozhodně neslouží jen k volání a psaní SMS zpráv. Uživatelé se momentálně zaměřují také na fotosoustavu chytrých telefonů, aby mohli vytvářet perfektní fotografie. V rámci iOS a iPadOS se nachází nativní aplikace Fotoaparát, která vám focení na jablečném zařízení zprostředkuje. V posledních verzích iOS a iPadOS se tato aplikace dočkala výrazného přepracování a nově nabízí mnoho různých funkcí. Pokud si však ve Fotoaparátu něco nastavíte, a poté odejdete, tak se nastavení po dalším otevření aplikace automaticky resetuje. Tomuto lze ale naštěstí zabránit – v tomto článku zjistíte jak.

Jak na iPhone nastavit, aby se nastavení Fotoaparátu po jeho opuštění neresetovalo

V případě, že chcete dosáhnout toho, aby nedocházelo k resetu nastavení aplikace Fotoaparát na iPhonu či iPadu poté, co ji opustíte, tak se nejedná o nic složitého. Stačí se držet tohoto postupu:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu či iPadu otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, dokud nenarazíte na kolonku Fotoaparát, kterou rozklikněte.
  • Nyní se vám zobrazí veškeré možnosti, které souvisí s nastavením aplikace Fotoaparát.
  • Zde je poté nutné, abyste klepnuli na řádek s názvem Zachovat nastavení.
  • Tady už si můžete jednoduše zvolit, jaká nastavení budou po opuštění fotoaparátu zachována.
  • Jednotlivá nastavení, která chcete zachovat, samozřejmě aktivujte pomocí přepínače.

Jak jsem zmínil výše, tak k dispozici jsou celkově tři možnosti, které se mohou po opuštění fotoaparátu zachovat. První je Režim fotoaparátu, kdy namísto automatického návratu do režimu Foto bude zachován naposledy použitý režim, například Video. Druhou možností je Kreativní ovládání, kdy namísto automatického resetování bude zachován naposledy použitý filtr, poměr stran, nasvícení nebo nastavení hloubky ostrosti. Poslední možností je Live Photo, kdy namísto automatického návratu k zapnutému režimu Live Photo bude zachováno naposledy použité nastavení.

Dnes nejčtenější

.