Zavřít reklamu

Zatímco pro iPhony je aplikace Spotify dostupná již velmi dlouho, majitelé Apple Watch si na watchOS verzi Spotify museli počkat až téměř do konce roku 2018. Tato veleoblíbená aplikace totiž dorazila na jejich hodinky konkrétně až v listopadu toho roku. Nutno navíc podotknout, že forma, v jaké Spotify na Apple Watch je, není zcela šťastná, jelikož je v porovnání s mobilní verzi prakticky nevyužitelná – neumožňuje totiž přímé streamování hudby, ale jen ovládání přehrávače na iPhonu či jiném zařízení. To však hodlají vývojáři Spotify dle všeho změnit.

Uživatelé po celém světě si začínají v posledních týdnech všímat ve watchOS verzi Spotify nové možnosti právě ve formě podpory přímého streamingu hudby z jejich hodinek, díky čemuž tak de facto fungují stejně jako iPhone či Mac. Spotify je tudíž rázem daleko využitelnější a tedy i konkurenceschopnější vůči Pandoře či Apple Music, které přímým streamingem z Watch samozřejmě dlouhodobě disponuje. Skvělé je i to, že se streamování ze Spotify na Apple Watch neomezuje jen pro výstup hudby skrze sluchátka, ale podporuje i bezdrátové reproduktory připojitelné k hodinkám.

Samotné Spotify o nasazení podobného vylepšení zatím neinformovalo a s ohledem na velmi malý počet uživatelů disponujících touto možností se zdá, že ještě ani nějakou chvíli informovat nebude. Jedná se totiž velmi pravděpodobně zatím jen o určitou fázi testování funkce, která má společnosti pomoci odhalit její slabiny. Je nicméně pravděpodobné, že na jejím dokončení bude Spotify velmi spěchat, jelikož se díky němu stane v očích majitelů Apple Watch daleko atraktivnější službou. 

Dnes nejčtenější

.