Zavřít reklamu

Když Apple v úterý večer světu poprvé oficiálně ukázal Apple Watch Series 6, značnou část jejich prezentace věnoval měření kyslíku v krvi, které se “šestky” jakožto jeho první smartwatch naučí. při prezentování této funkce však napadla nejednoho z nás otázka, zda bude dostupná v Česku a na Slovensku hned od spuštění prodejů. Jedná se totiž přeci jen o další zdravotní vylepšení, s jejichž zaváděním měl Apple v minulosti problém. Vzpomeňme ostatně na to, jak dlouho jsme čekali  v našich luzích a hájích na zprovoznění EKG či upozornění na nepravidelnou srdeční frekvenci. Tyto obavy však můžeme směle hodit za hlavu. Na svých oficiálních stránkách v jednom z podpůrných dokumentů totiž Apple potvrdil, že do Česka a na Slovensku funkce pro měření okysličení krve dorazí. 

Seznam zemí, ve kterých si bude možné přes Apple Watch snadno změřit, je velmi dlouhý, z čehož si lze jednoduše vyvodit že se měření kyslíku v krvi minimálně ve formě, kterou Apple použil u svých Apple Watch, žádnými státními zdravotnickými regulacemi řídit nemusí. Jelikož však Apple na svých stránkách uvádí, že je tato vychytávka dostupná jen v určitých zemích a regionech, je jasné, že na některé země se přeci jen štěstí neusmálo, což však mohou vyřešit budoucí updaty. Na ty ale Češi a Slováci čekat naštěstí nemusí. 

Předobjednávky nových Apple Watch Series 6 jsou v současnosti již v plném proudu a i oficiální spuštění prodejů klepe na dveře čím dál hlasitěji. Start je totiž naplánován už na zítřejší den, tedy 18. září s tím, že kromě Series 6 do prodeje vstoupí také model SE, který doplní i nový levný iPad – konkrétně iPad 8. generace. Pokud byste si hodinky chtěli předobjednat, můžete tak učinit například zde. 

Dnes nejčtenější

.