Zavřít reklamu

V případě, že na vašem chytrém telefonu používáte nějakou navigační aplikaci, tak se s velkou pravděpodobností jedná o Google Maps anebo o Waze. Obě dvě tyto aplikace jsou k dispozici zdarma a obě patří pod Google, každopádně jsou oproti sobě velmi odlišné. Waze je oproti ostatním navigačním aplikacím odlišný v tom, že jeho uživatelé tvoří jakousi sociální síť. Na této sociální síti se uživatelé sami navzájem upozorňují na nebezpečí na silnici, kolony, policejní hlídky, radary a mnoho dalšího. Uživatelé si tedy navzájem pomáhají a z vlastní zkušenosti mohu podotknout, že je Waze v tomto doopravdy naprosto skvělý.

Veškeré aplikace se samozřejmě neustále vyvíjejí a Waze v tomto případě rozhodně není pozadu. V rámci jedné z posledních aktualizací jsme se dočkali přidání databáze vlakových přejezdů, na které vás může Waze upozornit, pro mnoho evropských zemí. Google se však pro svůj Waze rozhodl vydat další aktualizaci, potažmo novou funkci, kterou využijí veškeří uživatelé, kteří si rádi plánují cesty předem na svém počítači. Kromě mobilní aplikace nabízí Waze také webové rozhraní, díky kterému si můžete jednoduše na velké obrazovce počítače zobrazit kompletní trasu, kterou se chystáte jet, společně se zmíněnými upozorněními. Na webovém rozhraní je tedy v tomto případě všechno o dost přehlednější, což se může líbit mnoha uživatelům.

waze trasa z pc na mobil
Zdroj: Waze

Díky poslední aktualizaci si mohou konečně uživatelé Waze z tohoto webového rozhraní jednoduše přeposlat do své mobilní aplikace. Konečně tedy není nutné trasu v mobilní aplikaci ručně a složitě přepisovat. Jakmile si na webovém rozhraní trasu přichystáte, tak stačí klepnout na tlačítko, díky kterému se trasa ihned objeví mobilní aplikaci, a vy můžete ihned vyrazit. Pokud vás zajímá kompletní postup pro zprovoznění této funkce, tak postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste přešli na webové rozhraní Waze Live Map.
  • Zde se poté pomocí tlačítka v pravém horním rohu přihlaste.
  • Nyní otevřete na iPhone aplikaci Fotoaparátnaskenujte QR kód, který se objeví ve webovém rozhraní.
  • Po naskenování si ve webovém rozhraní naplánujte vaši trasu a vše okolo.
  • Jakmile budete hotovi, tak klepněte na Save to App.
  • Nakonec stačí na vašem zařízení otevřít Waze, kde už by měla být trasa připravená. V případě, že jste si při plánování nastavili čas příjezdu, tak vám Waze na mobilní zařízení našle notifikaci v dobu, kdy je třeba vyrazit. Waze samozřejmě počítá s uzavírkami, kolonami a dalšími podmínkami na cestách.

Aplikaci Waze můžete zdarma stáhnout pomocí tohoto odkazu.

Dnes nejčtenější

.