Zavřít reklamu

Určitě to zná prakticky každý z nás. Na Google, popřípadě jiném internetovém vyhledávači, si vyhledáte nějaké slovo či termín, o kterém potřebujete zjistit více. Po vyhledání si najdete ten výsledek, který vám připadá nejrelevantnější podle krátkého výpisu ze stránky. Po rozkliknutí webové stránky se však ocitnete někde, kde váš vyhledávaný výraz jednoduše nemůžete najít, jelikož je určitá stránka například věnována něčemu všeobecnějšímu. V tomto případě se může hodit vědět, jak lze v Safari na iPhone vyhledávat na webové stránce tak, abyste vámi primárně vyhledávaný výraz našli. Pojďme se společně podívat, jak na to.

Jak v Safari na iPhone vyhledávat slova na webové stránce

V případě, že chcete v rámci Safari na iPhonu či iPadu vyhledat nějaké slovo, termín či výraz na webové stránce, tak se nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iOS či iPadOS zařízení otevřeli nativní aplikaci Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak přejděte na webovou stránku, na které chcete provést vyhledávání.
  • Poté, co se na stránku přesunete, tak ve spodním menu klepněte na tlačítko sdílení (čtvereček se šipkou).
  • Nyní se ve spodní části obrazovky objeví menu, ve kterém sjeďte o kus níže.
  • Poté lokalizujte a klepněte na možnost Hledat na stránce.
  • Jakmile na tuto možnost klepnete, tak se zobrazí textové pole, do kterého napište vyhledávaný výraz.

Tímto dojde k vyhledání výrazu na samotné stránce. V případě, že se na stránce nachází vícero stejných vyhledávaných výrazů, tak se mezi nimi můžete postupně nahoru a dolů přesouvat klepáním na šipky, které se nachází napravo od vyhledávacího pole. Kromě toho se v textovém poli zobrazí počet těchto nalezených výrazů. Jakmile budete chtít vyhledávání na stránce ukončit, tak stačí klepnout na tlačítko Hotovo nalevo od vyhledávacího pole. Tato funkce se rozhodně hodí znát, jelikož vám dokáže pomoci v mnoha různých případech.

Dnes nejčtenější

.