Zavřít reklamu

Nativní aplikace Kalendář je mezi jablečnými uživateli velmi oblíbená. Kromě toho, že je přehledná a intuitivní, tak se hlavně synchronizuje napříč všemi vašimi zařízeními, která máte vedená pod stejným Apple ID, prostřednictvím iCloudu. Pokud i vy patříte mezi uživatele nativního Kalendáře, a tak mi dáte za pravdu když řeknu, že si na iPhonu či iPadu můžete jednoduše pár klepnutími zobrazit přehled všech událostí, které následují, popřípadě které už proběhly. Bohužel ale tato možnost zcela chybí na Macu, potažmo zde chybí tlačítko, kterým byste mohli přehled zobrazit. Existuje však zajímavý fígl, pomocí kterého lze přehled událostí zobrazit i v Kalendáři v macOS. Pojďme se společně podívat, jak na to.

Jak na Macu v Kalendáři zobrazit přehled všech událostí

V případě, že chcete na vašem macOS zařízení zobrazit přehled všech událostí, abyste věděli, co vás v budoucích hodinách či dnech čeká, tak se nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je samozřejmě jasné, abyste se přesunuli do aplikace Kalendář.
  • Jakmile tak učiníte, tak si v levé části zvolte, které kalendáře chcete zobrazit, a které nikoliv.
  • Nyní je nutné, abyste v pravém horním rohu klepnuli do textového pole pro vyhledávání.
  • Do vyhledávání poté klasicky napište dvě uvozovky, můžete si je zkopírovat níže:
""
  • Jakmile tyto dvě uvozovky napíšete anebo vložíte, tak se na pravé straně objeví nový panel s přehledem událostí.

Po vyvolání tohoto bočního panelu se zobrazí veškeré nadcházející události. Pokud byste chtěli zobrazit události, které prozatím neproběhly, tak stačí, abyste se posunuli v panelu směrem nahoru. Možná se ptáte, z jakého důvodu nemá Kalendář na Macu taktéž k dispozici tlačítko, pomocí kterého by se dal přehled jednoduše zobrazit. Odpověď na tuto otázku vám bohužel nejsme schopni zprostředkovat, pokud se však dočkáme portu aplikace Kalendář z iOS či iPadOS na macOS pomocí Project Catalyst, tak dost možná k dodání tohoto tlačítka dojde. Prozatím je však nutné využít trik s uvozovkami uvedený výše.

Dnes nejčtenější

.