Zavřít reklamu

Jestliže náš magazín sledujete pravidelně, tak vám určitě neunikly informace o možném příchodu nového iPadu Air čtvrté generace. Na internet nejprve začaly unikat různé podrobnosti a následně samotné vydání jablečného tabletu dokonce potvrdil i Bloomberg, který jeho představení datuje na podzim letošního roku. Aktuálně se světu pochlubil slovenský magazín svetapple.sk s povedeným konceptem.

Všechny dosavadní úniky nás prozatím informovaly o tom, že se nový iPad Air pochlubí tenčími rámečky kolem displeje, a to přesně po vzoru jablečného tabletu s přívlastkem Pro. Co se týče velikosti, tak úhlopříčka zmiňovaného displeje by měla být velice podobná a srovnatelná s 11″ iPadem Pro, avšak prozatím není vůbec jasné, zdali se bude jednat o na chlup přesné rozměry, které nabízí menší verze opěvovaného „Pročka.“ Obrovský rozdíl ale můžeme spatřit v biometrické autentizaci. Chystaný Air totiž nenabídne Face ID, ani Home Button, čímž se zredukují samotné náklady. Technologie Touch ID by se poté měla přesunout do horního zapínacího tlačítka.

iPad Air 4 koncept
Zdroj: svetapple.sk

Samotný koncept se nesmírně podobá iPadu Pro z roku 2018, ale přesto na něm nalezneme některé další odlišnosti. Air je vyobrazen v takzvaně uhlazenějším designu a na zádech můžeme vidět klasický Smart Connector spolu s jednou vystouplou čočkou fotoaparátu. Zároveň si zde můžeme všimnout, že iPadu chybí LED svítilna, kterou nenabízí ani současná generace. Vraťme se ještě k hornímu zapínacímu tlačítko. Aktuální koncept jej vyobrazuje o trošku větší, což můžeme přisoudit právě přesunu technologie Touch ID.

V minulém týdnu jste si na našem magazínu mohli přečíst o uniklém manuálu pro nový iPad Air, který poukazuje na výměnu Lightning portu za USB-C. Tato změna by jablíčkářům přinesla řadu skvělých možností, protože by tak mohli připojit širokou škálu příslušenství, které je momentálně kompatibilní pouze s iPadem Pro. K chystanému modelu Air by tak možná bylo možné připojit nedávno představenou klávesnici Magic Keyboard spolu s trackpadem. Jak na vás tento koncept působí? Líbilo by se vám, kdybychom se dočkali takovéhoto iPadu?

Dnes nejčtenější

.