Zavřít reklamu

Apple se nikdy netajil tím, že je App Store skvělým generátorem peněz a to jak pro něj, tak i pro vývojáře, kteří do něj svým obsahem přispívají. Přemýšleli jste však někdy nad tím, jak silný je jablečných obchod s aplikacemi například z hlediska tvorby pracovních míst? Pokud ano, máme pro vás skvělou zprávu – odpověď na tuto otázku totiž dnes částečně zodpověděl samotný Apple. 

Kalifornský gigant se dnes prostřednictvím tiskové zprávy pochlubil, že od dubna 2019 vzniklo jen v USA díky ekonomice aplikací pro iOS, které musí být distribuovány přes App Store, na 300 000 nových pracovních míst, což je naprosto neuvěřitelné číslo – vezmeme-li v úvahu, že právě App Store tato místa z velké části platí. Zajímavé je rovněž to, že pracovní místo přibývají i nyní – tedy navzdory pandemii koronaviru, která USA decimuje ve velké míře. 

Asi vás nepřekvapí, že je z hlediska zaměstnanosti USA pro fanoušky Applu zemí zaslíbenou. On sám v ní totiž zaměstnává na 90 000 zaměstnanců ve všech 50 státech země, přičemž na svědomí má nepřímo i dalších 450 000 pracovních míst ve výrobě a dodavatelském řetězci. Počet lidí, které Apple přímo či nepřímo živí, je tedy skutečně obří a bude ještě větší. Do budoucna se totiž plánuje přímé i nepřímé zaměstnanecké řady rozšiřovat a pomáhat tak USA s její ekonomikou. 

Dnes nejčtenější

.