Zavřít reklamu

V případě, že patříte mezi uživatele Safari na Macu či MacBooku, tak už jste se určitě někdy ocitli v situaci, kdy jste při přepínání se na jiný panel omylem klepnuli na křížek, čímž jste některý ze zavřených panelů zavřeli. Ve většině případech si tento panel samozřejmě otevřete znova, co však ale dělat, pokud jste v rámci onoho panelu měli otevřenou nějakou důležitou stránku, kterou jste dlouho hledali? V tomto návodu se společně podíváme na to, jakým způsobem můžete zobrazit všechny naposledy zavřené panely v Safari, a jak je můžete opětovně rychle a bez sebemenších problémů otevřít. Vrhněme se přímo na věc.

Jak na Macu v Safari zobrazit a otevřít omylem zavřené panely

Pokud se vám v Safari v macOS podařilo zavřít nějaký panel, který chcete urychleně znovu otevřít, tak pro znovuotevření postupujte následovně:

  • Prvně je samozřejmě nutné, abyste se přesunuli do aktivního okna prohlížeče Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní liště klepněte na záložku s názvem Historie.
  • Poté, co na tuto možnost klepnete, tak myší najeďte v horní části na řádek Nedávno zavřené.
  • Otevře se další menu, ve kterém se zobrazí hned několik naposledy zavřených oken.
  • Pro otevření určitého okna na něj stačí jednoduše klepnout.
  • Ujistěte se, že se nacházíte v novém panelu – vybraná stránka se zobrazí na právě aktivním panelu.

Tenhle postup není jediným postupem, který můžete využít. Pomocí výše uvedeného návodu si můžete přehledně zobrazit hned několik různých naposledy zavřených oken. Pokud však přehledné zobrazení nepotřebujete a chcete ihned otevřít naposledy zavřené okno, tak stačí, abyste stisknuli klávesovou zkratku Command + Shift + T. Pokud budete tuto klávesovou zkratku mačkat opakovaně, tak se postupně budou otevírat starší a starší naposledy otevřená okna. Pokud nechcete klávesovou zkratku v tomto případě použít, stačí klepnout na záložku Historie, kde zvolte možnost Znovu otevřít poslední zavřený panel. Kromě toho v záložce Historie můžete nechat Znovu otevřít všechna okna poslední relace.

Dnes nejčtenější

.