Zavřít reklamu

V případě, že se o jablečné produkty zajímáte již delší dobu, tak už jste dost možná zaznamenali slovo jailbreak. Díky něj můžete na vašem iPhonu či iPadu získat různé funkce, ke kterým se klasickým způsobem jednoduše nelze dostat. Jailbreak byl nejpopulárnější před několika lety v dobách iPhonu 4 a iPhonu 5, později se však Applu podařilo opravit různé chyby, které instalaci jailbreaku zabránily. Druhý boom zaznamenal jailbreak před několika měsíci, kdy bylo objeveno hned několik nových chyb, díky kterým je možné na mnoho zařízení a na mnoho verzí iOS jailbreak opět nainstalovat. Jailbreak sám o sobě toho ale moc neumí – nejvíce dělají tzv. tweaky, což jsou balíčky od různých vývojářů, díky kterým lze určitým způsobem iOS či iPadOS upravit.

V minulosti se nejvíce jailbreak využíval na kradení placených aplikací, které jste si mohli stáhnout zdarma. V dnešní době však už tohle neplatí a uživatelé využívají jailbreak především kvůli rozšířeným funkcím či možnostem pro změnu vzhledu operačního systému. V našem seriálu Nejlepší tweaky na jailbreak jsme si ukázali již mnoho různých tweaků – některé jsou jednodušší, jiné zase nabízí možností více. V rámci dnešního dílu se společně podíváme na zajímavý tweak BetterSettings. Jak už název tohoto tweaku napovídá, tak bude mít co dočinění s nativní aplikací Nastavení. Pokud se pro instalaci BetterSettings rozhodnete, tak získáte perfektní možnost pro kompletní změnu vzhledu a chování aplikace Nastavení na vašem iPhonu či iPadu. Skvělé na tom je, že je celý tweak k dispozici naprosto zdarma. Mnoho lidí má bohužel strach z nakupování mimo App Store, v tomto případě se tedy není čeho bát… a u placených tweaků se není čeho bát taktéž, pokud je tedy nakupujete z ověřených repozitářů.

Zmíněný tweak BetterSetting toho umí vcelku dost. Po jeho instalaci se stačí v Nastavení přesunout do sekce BetterSettings, kde už se veškeré možnosti pro změnu vzhledu Nastavení nachází. Změnit si můžete vzhled kompletně celého Nastavení. Zmínit můžeme například možnost pro změnu barvy horní lišty, změnu barvy pozadí Nastavení či nastavení fotografie na pozadí. Dále si můžete nastavit zaoblenost určitých prvků či pozadí jednotlivých řádků. Nechybí samozřejmě možnost pro změnu barvy textu a mnoho dalšího. V případě, že vám design nativní aplikace Nastavení nevyhovuje a máte nainstalovaný jailbreak, tak mohu tweak BetterSettings rozhodně doporučit. Funguje naprosto bezchybně, je jednoduchý pro použití a funguje od iOS 11 až po novější verze iOS 13. BetterSettings můžete zdarma stáhnout z repozitáře Dynastic (https://repo.dynastic.co).

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.