Zavřít reklamu

O oživené bezdrátové nabíječce AirPower, jejíž původní verzi uložil Apple po roce a půl marného vývoje k ledu, je v posledních týdnech slyšet opravdu hodně. To proto, že na ní začal před nějakým časem kalifornský gigant opět pracovat a jak se podle naprosté většiny úniků zdá, tentokrát se mu podařila úspěšně dotáhnout ke zdárnému konci. Podle zdrojů agentury Bloomberg je však tento cíl o poznání méně ambiciozní než tomu bylo v případě původní verze. 

Když Apple v září roku 2017 představil původní AirPower, chlubil se u ní zejména možností nabíjení Apple produktu prakticky kdekoliv po její ploše maximální rychlostí či schopností monitorovat úroveň nabití nabíjených produktů, kterou měla nabíječka následně zobrazovat skrze displej iPhonu na ní – tedy samozřejmě v případě, že byl iPhone zrovna nabíjen. Podle zdrojů Bloombergu se však nyní zdá, že o některou z těchto vychytávek nabíječka kvůli nutnosti jejího zdárného dokončení a uvedení na trh přišla. Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, o co přesně mohla přijít, nejkomplikovanější se alespoň z dřívějších informací zdálo nabíjení zařízení kdekoliv na podložce. Je tudíž možné, že se nová AirPower tuto vychytávku nenaučí a iPhone, Apple Watch či AirPody na ní budou mít svá předem daná místa. Tím by však bohužel zcela zanikla unikátnost dané nabíječky – minimálně tedy z hlediska nabíjení Apple Watch. 

Dá se očekávat, že se Bloomberg v následujících hodinách či dnech pochlubí dalšími detaily, které vývoj AirPower přiblíží a díky kterým si o ní bude schopen svět udělat velmi slušný obrázek ještě před jejím představením. Je nicméně potřeba podotknout, že doposud se o AirPower hovořilo jakožto o plnohodnotné náhradě původní verze a tudíž je zatím předčasné z informací Bloombergu panikařit. Jeho zdroje se sice řadí mezi ty nejlepší, ale neomylné samozřejmě nejsou. 

Dnes nejčtenější

.