Zavřít reklamu

Je tomu jen pár týdnů, co jsme vás informovali o tom, že se šéf Applu Tim Cook stal díky svému dlouholetému působení ve společnosti dolarovým miliardářem. Z tohoto jmění však žádnou přehnanou radost velmi pravděpodobně nemá. V minulosti se totiž nechal již několikrát slyšet, že hodlá své peníze postupně rozdělit mezi potřebné. A jak se zdá, s rozdělováním pozvolna začíná. Poté, co na začátku letoška poslal na charitu poměrně tučný finanční dar totiž záznamy komise pro cenné papíry odhalily, že Cook minulý týden naděloval znovu. 

Šéf Applu se konkrétně rozhodl darovat nejmenované charitě celkem 10 715 akcií Applu, jejichž hodnota je v současnosti díky ceně 503,43 dolarů za akcii úctyhodných 5 394 252,45 dolarů. Pokud si navíc charita tyto akcie nechá, jejich hodnota pravděpodobně ještě povyroste. Hodnota kalifornského giganta totiž v posledních týdnech roste ustavičně a nezdá se, že by se měla tato skutečnost v dohledné době změnit. 

Přestože se může zdát běžnému smrtelníkovi dar Tima Cooka charitě jako obří, pravdou je, že on sám jej z hlediska hodnoty svých akcií téměř nepocítí. V současnosti totiž vlastní ještě 837 374 akcií Applu v hodnotě zhruba 422 milionů dolarů. Jak však bylo zmíněno výše, i tyto akcie a peníze z nich jsou v plánu rozdat mezi potřebné. 

Dnes nejčtenější

.