Zavřít reklamu

Každý zná internetový prohlížeč Microsoftu v podobě Internet Explorer, jenž byl svého času nejoblíbenější na světě. První verze tonoto prohlížeče byla představena 15. srpna 1995. Vše ale jednou končí. Microsoft má nejprve v plánu ukončit jeho podporu Microsoft Teams, což nastane v listopadu tohoto roku. V příštím roce, konkrétně 17. srpna 2021, bude ukončena i podpora v rámci Microsoft 365. Není divu, že se Microsoft k tomuto kroku uchýlil. V poslední době totiž technologický gigant upřel svou pozornost na prohlížeč Edge, který je výchozím prohlížečem Windows 10. Stejně jako každý slyšel o Internetu Explorer, nikomu neunikly ani vtipy na jeho adresu. Prohlížeč totiž dlouho zaostával za konkurencí v podobě Safari, Google Chrome či Mozilly Firefox. Vraťte se s námi do minulosti a podívejte se na vtipy ohledně tohoto prohlížeče.

1. Odinstalace Internet Exploreru

Ruku na srdce, Internet Explorer dokázal kdekoho pořádně rozčílit. Možná i vás tedy napadlo, jak jej z počítače odinstalovat. Jednoduchý návod zveřejnil tento pán na videu. Nutno říct, že po tomto úkonu nebude počítač už k použití.

2. Memes

Jakmile byly do světa vypuštěny i konkurenční webové prohlížeče, uživatelé si začali všímat rychlostních nedostatků Internet Exploreru. Začaly tedy vznikat vtipné obrázky, které si z microsoftské legendy utahovaly. Některé z nich naleznete v galerii pod tímto odstavcem.

3. Klesající oblíbenost

Jak uvádíme výše, Internet Explorer byl skutečně velmi oblíbeným webovým prohlížečem. Spíše ale kvůli tomu, že dlouho neměl relevantní konkurenci. V tomto videu se můžete podívat, jak nejdominantnější prohlížeč postupem času upadl v zapomnění.

4. Výsměch Internet Exploreru na keynote Applu

Steve Jobs na keynote hovoří o použití Internet Exploreru na Macintoshích. Reakce osazenstva na sebe nenechala dlouho čekat. Ostatně posuďte sami v přiloženém videu.

5. „Program Internet Explorer přestal pracovat“

Ano, tuto hlášku viděl snad každý. Tu a tam se stávalo, že jakmile byl systém přetížen, aplikace prostě spadla. Nicméně Internet Explorer byl unikát a padal i za situace, kdy by to uživatel nečekal. Přesně jako na videu.

6. A zase ta rychlost

V tomto videu vidíte na počátku porovnání rychlsoti sportovců či vozidel. V samotném závěru pak dojde i na klání internetových prohlížečů. Nebyli by to internetoví šprýmaři, kdyby si zase neudělali z Exploreru legraci.

7. Reklama

Microsoft tu a tam pumpoval peníze i do reklamy upozorňující na „kvality“ jejich prohlížeče. Skvělý materiál pro fórek.

8. Strach z Internet Exploreru

K této fotografii asi nemá smysl nic dodávat. Internet Explorer dokáže v lidech vyvolat emoce mezi které patří i strach. O to je horší, pokud se ikony bojí i sám monitor.

Internet Explorer

9. Internet Explorer k Windows prostě patří

Na níže umístěné fotografii můžete vidět „windowsovou klasiku“. Pád aplikace, který vyústí v naprosté selhání systému. Kdo říká, že se mu na Windows 98 nestalo něco podobného, lže.

Internet Explorer

10. Je toto všechno pravda?!

Možná vám vrtá hlavou, zda Internet Explorer skutečně je tak pomalým prohlížečem, nebo zda se za ty roky stal jen aplikací, do které je jednoduché kopat. Odpověď možná dostanete v níže umístěném rychlostním testu, kde své síly měří Edge (starý), Edge (nový), Google Chrome a právě Internet Explorer.

Dnes nejčtenější

.