Zavřít reklamu

V souvislosti s iPhony 12 chystanými na letošní podzim jsme v minulosti již několikrát slyšeli zprávy o jejich nákladné výrobě, kterou má zapříčinit nasazení podpory 5G sítí. Ta si totiž vyžaduje použití speciálnáho 5G datového modulu, který je vzhledem k mládí celé technologie na výrobu podstatně dražší než doposud používané LTE moduly. Jak se však zdá, cestu, jak při výrobě iPhonů udržet jejich výrobní cenu na rozumné úrovni Apple přeci jen našel. Co ztratí na 5G modulu, to dožene na bateriích. 

Že se Applu podaří šetřit na bateriích tvrdí zdroje předního Apple analytika Ming-Chi Kua. Dle těch nasadí kalifornský gigant do novinek jednodušší bateriové články, díky čemuž srazí jejich výrobní cenu o 40 až 50 % oproti loňským iPhonům. Díky tomu mu vznikne manévrovací prostor pro možné navýšení výrobních cen jiných komponentů, který využije právě pro 5G moduly. 

Šetří se všude

Šetření na výrobě iPhonů 12 není ani zdaleka tím jediným, ke kterému se Apple odhodlal. Podle Kua má totiž v plánu výrazně snížit výrobní náklady i u iPhonů chystaných na příští rok, přičemž zapracovat chce znovu primárně na bateriích. Co se pak týče produktů z jeho nynější nabídky, v posledních měsících se mu mělo podařit výrazně snížit výrobní cenu některých komponentů pro AirPods 2. generace, což je pro něj vzhledem k jejich obřím prodejům naprosto skvělá zpráva. 

Dnes nejčtenější

.