Zavřít reklamu

S příchodem léta a s ním spojených veder jsou požáry po světě častější než kdy jindy. Sotva se uklidnila situace v Austrálii, kde požáry vyhubily nejen značnou část rostlinstva, ale i zvířata, se o své místo “hlásí” i Kalifornie, kde jsou požáry rok co rok dost častým tématem.

Je si toho vědoma i samotná společnost Apple, která zde má svou domovinu. Během včerejšího dne tak její hlavní tvář, Tim Cook, oznámil finanční pomoc postiženým oblastem. Za jeden den je přitom nahlášeno i téměř 100 případů, lidé jsou často evakuováni ze svých domovů. S požáry se také radikálně mění stav ovzduší. Místní guvernér tak kvůli zhoršujícímu se průběhu vyhlásil stav pohotovosti. Všechny záchranné složky jsou přitom v maximálním nasazení. Stále jich však není dostatek.

Tim Cook ve svém tweetu zmiňuje péči Applu nejen o své zaměstnance, ale i přátele a sousedy. Zároveň je nabádá k maximální bezpečnosti a dodržování evakuačních nařízení. Zatím však není jasné, o jak velkou částku, kterou chce Apple darovat, se jedná. Avšak vzhledem k poslednímu vývoji hodnoty společnosti, o kterém jsme vás nedávno informovali, neočekáváme, že by se jednalo o zanedbatelnou sumu. To, jak vypadá příroda, která si podobným incidentem prochází prakticky každý rok, zdokumentoval také dvorní fotograf CNET James Martin. Na zdevastované přírodě zde před několika roky otestoval kvality fotoaparátu iPhone X.

Dnes nejčtenější

.