Zavřít reklamu

Když se řekne “smartwatch”, mnohým uživatelům se okamžitě vybaví Apple Watch. A není se čemu divit. Tyto chytré hodinky si totiž za dobu své existence vydobyly obrovské jméno, díky kterému se právoplatně řadí na pomyslné čelo trhu se smartwatch. Jejich zastoupení na něm je totiž suverénně největší. 

Na podíl Apple Watch na trhu se smartwatch se nyní zaměřili analytici ze společnosti Counterpoint Research. Ti si vzali pod drobnohled konkrétně první polovinu letoška, která byla značně poznamenaná koronavirem. I přes nepřívětivou dobu se nicméně Applu podařilo i díky velkému zájmu uživatelů o Apple Watch Series 5 získat na trhu se smartwatch neuvěřitelný 51,4% podíl, což je suvernně  nejvíce ze všech prodejců chytrých hodinek. A jen pro zajímavost, ve stejném období v loňském roce držel Apple na trhu se smartwatch “jen” 43,2% podíl. Nárůst je tedy skutečně obří. Pokud vás zajímají společnosti na dalších místech žebříčku, druhé místo obsadil se svými 9,4 % Garmin. Třetí byl s 8,3 % Huawei a čtvrtý se 7,2 % Samsung. Na další společnosti, které se alespoň určitým podílem zapsaly do žebříčku se můžete podívat na grafu pod tímto odstavcem. 

Graf prodejnosti Apple Watch
Zdroj: Counterpoint

Obecně se dá říci, že pandemie koronaviru se nakonec trhu se smartwatch absolutně nedotkla, jelikož meziročně vyrostl o slušných 20 %. Prodeje Apple Watch pak měly ve stejném období meziročně povyskočit o 22 %, o což se měly zasloužit primárně Apple Watch Series 5. Velké nákupní šílenství lze nicméně očekávat i letos na podzim po představení Apple Watch Series 6. Od těch se sice příliš mnoho inovací neočekává, avšak i přesto si své kupce zcela určitě najdou. 

Dnes nejčtenější

.