Zavřít reklamu

Od aplikace eRouška si slibovalo mnoho Čechů a Slováků velké věci, jelikož byla prezentována jakožto jedna z hlavních zbraní pro boj s koronavirem v České republice. Nic takového se však bohužel nekoná. Aplikaci totiž na její funkčnosti velmi omezuje systémová politika Applu, která jí zjednodušeně řečeno znefunkčňuje na pozadí, kvůli čemuž je téměř nevyužitelná. To se však má již brzy změnit. Autoři aplikace se totiž na svém Facebooku pochlubili, že v první polovině září chystají eRoušku vylepšit nasazením “koronavirové technologie” Applu a Googlu, díky čemuž bude daleko využitelnější. 

“Koronavirová technologie” Applu a Googlu zajišťuje velmi zjednodušeně řečeno aplikacím pro boj s koronavirem bezproblémový chod na pozadí i integraci do systému iOS, kde je pro ně vytvořena v nastavení speciální sekce. Důležité je rovněž podotknout, že na rozdíl od aplikací vytvořených zeměmi zajišťuje tato vychytávka mezinárodní kompatibilitu, díky které se tak stane eRouška využitelná ve všech zemích, které budou mít koronavirové API Applu a Googlu ve svých aplikacích též implementované. 

Díky nasazení technologie se navíc využitelnost eRoušky poměrně zásadně promění. Nově totiž nebude fungovat jakožto digitální deníček záznamů setkání se s ostatními uživateli, ale spíš jako indikátor toho, zda jste (potenciálně) nakažení či nikoliv. eRouška vás totiž začne nově automaticky upozorňovat na možná setkání s nakaženými, potažmo vaše okolí upozorní na to, že se setkali s vámi jakožto nakaženou osobou. Že je majitel telefonu nakažený se aplikace “dozví” pomocí speciálního kódu, který bude generovat hygiena, jenž bude o nákaze majitele telefonu informována. 

Dnes nejčtenější

.