Zavřít reklamu

Spory mezi Applem a herním studiem Epic Games, které stojí za fenomenálním Fortnitem, gradují. Poté, co minulý týden kvůli provokaci Epicu ve formě zavedení vlastní platební brány do iOS verze hry odstranil Apple Fortnite z App Store, nyní vývojářům oznámil, že se chystá zrušit všechny jejich vývojářské účty, skrze které mohli spravovat aplikace v App Store. 

Odstřižení Epic Games od svých vývojářských platforem má Apple naplánováno konkrétně na 28. srpna. Zajímavé přitom je, že se zrušení vztahuje jak na iOS, tak i na macOS, který je s trochou nadsázky v celé kauze absolutně nevinně. Využitelný by dokonce neměl být už ani Unreal Engine používaný mnoha herními studii pro jejich hry, což vede mnohé k obavám z poklesu herní kvality na Apple produktech. 

Ačkoliv je nad slunce jasné, že se Apple rozhodl Epic Games na svých platformách zaříznout zejména kvůli Fortnite, dle jeho oficiálního stanoviska zaslanému studiu shledal při kontrole jeho činnosti v Apple Developer Programu několik porušení licenční smlouvy, za což se s ním rozhodl veškerou spolupráci rozvázat. To kromě Fortnite pohřbí na iPhonech třeba i oblíbenou hru Battle Breakers, která se těší též mezi hráči solidní popularitě. Obecně se pak dá říci, že po zrušení účtů Epicu zřejmě již nebude možné hry z jeho dílny znovu nainstalovat přes historii nákupů, jako je tomu nyní u Fortnite. Hry by nicméně měly být i nadále funkční – byť samozřejmě bez veškeré podpory. 

Dnes nejčtenější

.