Zavřít reklamu

V poslední době se výrobci chytrých telefonů předhání v tom, kdo každým rokem přijde s novou a lepší fotosoustavou. Mnoho nejnovějších vlajkových lodí se dokáže kvalitou fotografií rovnat s některými zrcadlovkami, byť se o mnoho funkcí při focení stará procesor – například portrétové fotografie na iPhonech bez teleobjektivu. Čas od času se může ve vaší galerii v rámci aplikace Fotky objevit nějaká fotografie či nějaké video, u kterých jednoduše nechcete, aby je mohl někdo vidět. Pojďme se společně v tomto článku podívat na to, jakým způsobem můžete na iPhonu či iPadu skrýt fotky a videa z galerie.

Jak na iPhone skrýt fotky či videa

V případě, že chcete na vašem iPhonu či iPadu skrýt fotografie či videa z klasické galerie v rámci Fotek, tak se nejedná o nic složitého. Stačí se držet tohoto postupu:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iOS či iPadOS zařízení otevřeli nativní aplikaci Fotky.
  • Nyní si najděte tu fotku či video, které chcete skrýt, a poté na ni či něj klepněte.
  • Po rozkliknutí klepněte vpravo dole na ikonu sdílení (čtvereček se šipkou).
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodní části obrazovky objeví menu, ve kterém sjeďte o něco níže.
  • Níže poté stačí najít řádek s názvem Skrýt, na který klepněte.
  • Ve spodní části obrazovky se nakonec objeví možnost Skrýt fotku, na kterou stačí pro potvrzení akce klepnout.

Tímto způsobem jste úspěšně skryli nějakou fotografii či video z vaší galerie. Určitě se ptáte, kde se nyní skryté médium nachází. Stačí, abyste v rámci aplikace Fotky klepnuli ve spodním menu na možnost Alba. Zde poté sjeďte úplně dolů, kde jsou fotky roztříděné podle určitých kritérií. Vás zde zajímá kolonka Skryto, na kterou pro zobrazení skrytých fotografií či videí klepněte. V případě, že chcete nějakou fotku či video zase odkrýt, tak ji stačí rozkliknout, opět klepnout na tlačítko sdílení, sjet v menu níže a nakonec klepnout na Odkrýt. Bohužel je škoda, že album Skryto nelze nějakým způsobem zabezpečit pomocí kódu či Touch ID nebo Face ID. Takto může do alba přejít kdokoliv, kdo bude mít k vašemu zařízení přístup.

Dnes nejčtenější

.