Zavřít reklamu

Jak jste si možná všimli, včera Apple vydal minoritní aktualizaci v podobě iOS 13.6.1, která toho přinesla poměrně dost. Běžné uživatele ale jako obvykle zajímá, jak aktualizace zahýbala aspekty rychlosti či výdrže baterie. Na ten první se dnes podíváme opět díky kanálu iAppleBytes, který test provedl na zařízeních iPhone SE, 6s, 7, 8 a XR. Na celý test si můžete udělat obrázek jako obvykle sami v odkaze pod tímto odstavcem.

Jako obvykle začneme u iPhonu SE, u kterého vidíme domovskou obrazovku iOS 13 dříve na aktuálním systému, nicméně jedná se o hubené vítězství přibližně o půl sekundy. Zaměříme-li se na aplikace třetích stran, YouTube a Facebook se spustí dříve na iOS 13.6, na iOS 13.6.1 mají pro změnu zlomek sekundy k dobru appky Twitter a VK. Ostatní aplikace pracují srovnatelně. Na řadu přichází iPhone 6s, kde vidíme systém naskočit dříve u zařízení s operačním systémem iOS 13.6.1, a to přibližně o sekundu. I zde vidíme YouTube a Facebook pracovat rychleji na iOS 13.6. Obdobně tak pozorujeme lepší práci u Twitteru a VK na iOS 13.6.1, ke kterým se přídává Apollon for Reddit. Kupodivu i u iPhonu 7 můžeme postřehnout rychlejší spuštění systému dříve na iOS 13.6.1. Rozdíl je přibližně dvousekundový. Při pohledu na otevírání aplikací můžeme sledovat, že aplikace jako YouTube, Facebook a Twitter pracují lépe na iOS 13.6., na aktuálním systému pak pouze VK.

U iPhonu 8 pro změnu systém naskočí dříve na iOS 13.6, rozdíl je ale minimální. YouTube pracuje asi o sekundu svižněji opět na iOS 13.6, na nejaktuálnějším iOS pak VK a Snapchat. I u iPhonu XR pozorujeme rychlejší spuštění systému na iOS 13.6. Prokleté YouTube i tady nabíhá rychleji na starší verzi iOS, k němu se přidává Twitter a Instagram. Na iOS 13.6.1 pak vidídime dřívější naskočení Instagramu a Snapchatu. Jaké máte zkušenosti s iOS 13.6.1?

Dnes nejčtenější

.