Zavřít reklamu

Od představení 16” MacBooku Pro, který v nabídce Applu nahradil dřívější 15” modely, uplyne v polovině listopadu již rok. A jelikož za ten jeho hardware mírně zestárnul, což si nemůže Apple u své vlajkové lodě mezi laptopy dovolit, má pro něj připravený první upgrade. Vyplývá to alespoň z informací leakera Komiyi, který se pyšní velmi slušnou základnou zdrojů. 

Zdroje leakera tvrdí, že první upgrade “šestnáctky” má Apple naplánovaný na listopad či prosinec  letošního roku s tím, že se nemá jednat o nic velkého. To ostatně potvrzuje už samotný termín představení, který připadá na období, ve kterém se neočekává žádná Keynote. Představení upgradu tedy proběhne takřka 100% jen skrze tiskovou zprávu, což bývá znamení toho, že se novinka ničím revolučním nechlubí. Očekávat se tudíž dá maximálně nasazení novější generace procesorů, grafických karet či RAM pamětí a SSD úložišť. To vše při zachování stejných či minimálně podobných cen jako nyní. 

Kromě vylepšeného 16” MacBooku Pro má letošní podzim přinést i novinku ve formě 12” MacBooku osazeného procesorem Apple Silicon. Ten by měl dostat i nový 13” MacBook Pro, který má mít Apple na podzim též v plánu představit. U “šestnáctky” se však zcela určitě procesorů z dílny Applu letos ještě nedočkáme, jelikož je musí Apple nejprve řádně ověřit na méně výkonných a levnějších strojích. Příští rok už je však v tomto směru reálný.

Dnes nejčtenější

.