Zavřít reklamu

Mysleli jste si, že lze Apple Music přehrávat jen přes aplikaci na kompatibilních zařízeních? Chyba lávky! Již poměrně dlouho jej totiž Apple umožňuje stejně přehrávat i ve webovém prohlížeči, čímž se snaží konkurovat například Spotify, jenž nabízí naprosto stejnou možnost. A právě webové rozhraní Apple Music se nyní dočkalo slušného přepracování – tedy alespoň v betě. 

Apple Music
Zdroj: Apple

Webová verze Apple Music odrážela doposud design aplikace Hudba z iOS 13. Jelikož však Apple v iOS 14 Hudbu mírně pozměnil, bylo třeba vylepšit i webovou verzi Apple Music, která se tak nyní designově se “čtrnáctkovou” hudbou shoduje a totéž platí i o jejích prvcích. Kartu Pro (For you) vás v něm totiž po vzoru iOS 14 nahradila nová záložka Poslechněte si nyní (Listen Now). Všechny ostatní funkce nicméně zůstaly zachované. 

Webovou verzi Apple Music spustil Apple už v září 2019 s tím, že jí až do dubna 2020 testoval v rámci beta testování. Z něj je sice již nyní venku, avšak v beta testování se nyní opět s mírným přepracováním služby rozběhlo. Dá se nicméně očekávat, že tentokrát bude trvat mnohem kratší dobu, jelikož se testuje jen pár prvků a nikoliv celá služba. Nejpravděpodobnější termín testu připadá na letošní září, kdy jsou očekávány i nové operační systémy, jejichž součástí budou právě přepracované Apple Music. Pokud by vás zajímalo, jak se Applu v testování upraveného rozhraní zatím daří, můžete se přesvědčit na stránce beta.music.apple.com, klasické webové Apple Music pak naleznete na music.apple.com 

Dnes nejčtenější

.