Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co se podařily v betě macOS Big Sur objevit důkazy vývoje prvních Maců s Face ID. Kdy přesně se mají tyto stroje představit světu sice tehdy beta neprozradila, zdroje leakera Komiyi však již mají v termínu jasno. A co víc – poměrně jasno mají i v tom, jaké stroje se Face ID dočkají. 

Leaker si je díky svým zdrojů víceméně jistý, že první Macy s Face ID se světu představí příští rok na WWDC, se kterou se obecně počítá na červen. Co se pak týče strojů, které se Face ID dočkají, zdroji jsou zatím potvrzeny iMacy, které dostanou kromě Face ID i zbrusu nový design a procesory Apple Silicon. Leaker nicméně připouští, že se může Applu podařit na akci představit i první MacBooky osazené tímto autentizačním systémem, byť je jejich příchod v porovnání s iMacy výrazně nejistější. 

Že by konečně?

O osazení Maců technologií Face ID se hovoří prakticky od chvíle, kdy jí Apple poprvé nasadil do iPhonů – tedy od roku 2017. Nutno přitom podotknout, že spekulace ohledně podobného vylepšení přiživil mnohokrát i samotný Apple svými patentovými přihláškami, které si v uplynulých třech letech registroval poměrně často. Kromě toho byl vývoj podobných Maců potvrzen i spoustou dalších leakerů či zdrojů blízkých lidem z Applu, díky čemuž byl jejich příchod víceméně jen otázkou času. Snad tedy tento dlouho očekávaný produkt Apple nezabije špatnými hardwarovými specifikacemi či přemrštěnou cenou. 

Dnes nejčtenější

.