Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi nadšence do jablečných produktů, tak k tomu můžete mít různé důvody. Někomu se jablečné produkty líbí díky skvělému designu, někdo má rád propojitelnost a synchronizaci všech zařízení a někdo zase oceňuje zabezpečení, které produkty nabízí. Pokud se vám někdy stane, že váš iPhone například ztratíte, anebo vám jej někdo odcizí, tak s aplikací Najít a jejími funkcemi máte dost velkou šanci na to, abyste zařízení získali nazpět, popřípadě v té nejhorší situaci můžete provést alespoň smazání dat. Bohužel, prozatím jsou všechny tyto funkce k dispozici jen tehdy, pokud je iPhone zapnutý.

Pravdou je, že většina zlodějů po odcizení zařízení ihned vypne, abyste jej nemohli vystopovat pomocí Najít. K zapnutí často už vůbec nedojde, jelikož se zařízení rozebere a prodá na díly. Apple sice pracuje na technologii, pomocí které by mělo být v budoucnu možné zařízení najít i po vypnutí, prozatím nám ale nezbývá nic jiného než čekat – tedy pokud nemáte jailbreak. V případě, že na vašem iPhonu či iPadu máte jailbreak, tak si můžete nainstalovat skvělý tweak LockShut, který jednoduše deaktivuje možnost pro vypnutí zařízení.  Tweak LockShut má k dispozici hned několik možností v nastavení, díky kterým si můžete být prakticky 100% jistí, že své zařízení včas najdete – tedy pokud nedojde k jeho vybití.

Co se týče nastavení, tak si můžete vybrat čtyři režimy, pomocí kterých můžete vypnutí zařízení zabránit. První možnost Disable zaručí, že se vaše zařízení jednoduše nepodaří vypnout – ať se bude dotyčný snažit jakkoliv. Pokud si aktivujete druhou možnost Access Medical, tak bude na vypínací obrazovce funkční pouze zobrazení Zdravotního ID a opět nebude možné zařízení vypnout. Třetí možností je poté Fake Shutdown, kdy se zařízení na první pohled klasicky vypne, avšak doopravdy i nadále běží na pozadí, pouze s vypnutým displejem a aktivním režimem nerušit, a tak je možné jej i nadále sledovat. Poslední, čtvrtou možností, je Authenticate, kdy je před vypnutím zařízení nutné se autorizovat pomocí Touch ID či Face ID – v opačném případě se zařízení opět nevypne. Pokud vás tento tweak zaujal, tak si jej můžete zakoupit za 0.99 dolarů v rámci repozitáře Chariz (https://repo.chariz.io/). LockShut je kompatibilní pro zařízení s iOS 11 až po iOS 13.

Dnes nejčtenější

.