Zavřít reklamu

Apple se dlouhodobě netají tím, že je pro něj segment jeho služeb zastřešující například Apple Music, Apple Arcade, Apple News+, iCloud či App Store velmi důležitý a v budoucnu může dokonce tvořit většinu jeho příjmů. Nutno podotknout, že našlápnuto má k tomuto milníku nakročeno skutečně skvěle. Kategorie služeb totiž strmě roste de facto každé čtvrtletí a ani to uplynulé nebylo výjimkou. 

Za druhé čtvrtletí letošního roku přinesly služby do kasy Applu na 13,2 miliard dolarů, což je o zhruba 2 miliardy dolarů více než tomu bylo ve stejném období v roce minulém. Asi vás tak nepřekvapí, že jsou letošní výsledky opět posunutím rekordu tohoto segmentu, který roste skutečně neuvěřitelnou rychlostí. Rekordy totiž překonává de facto každé čtvrtletí. 

Ačkoliv jsme se od Applu nedozvěděli, jaké služby byly největšími tahouny, dá se očekávat, že v hlavní roli byl jako již tradičně App Store se svými prodeji aplikací a předplatného. Špatně si ale velmi pravděpodobně nevedlo ani Apple Music či Apple TV+, jelikož se jedná o služby, které byly jako stvořené pro krácení dlouhé chvíle v karanténě. Naopak Apple Arcade zřejmě příliš nezáří, jelikož zprávy z uplynulých týdnů jej líčí jako finanční i obsahový propadák, který Apple donutil ke změně strategie. Na přesnější analýzu si nicméně budeme muset počkat alespoň do prvních zpráv analytiků.

Dnes nejčtenější

.