Zavřít reklamu

Jste majiteli Apple Watch Series 5 a trápí vás jejich náhodné vypínání? Pak pro vás máme svým způsobem dobrou zprávu. Nejste v tom totiž ani daleka sami. Na náhodné vypínání těchto hodinek si totiž začíná stěžovat čím dál větší počet jejich majitelů a to na diskuzních fórech po celém světě, tom Applu nevyjímaje. 

Zdá se, že za vypínáním může stát softwarová chyba, která špatně zobrazuje stav baterie hodinek v průběhu dne. Někteří uživatelé totiž poukazují na to, že jim hodinky drží podezřele dlouho nabité na 100 %, ze kterých náhle klesnou třeba i na poloviční nabití a poté se vybijí úplně a vypnou. Zajímavé přitom je, že po zapnutí mají hodinky hlásit stav baterky, který zobrazovaly před vypnutím, ale stejně nejsou schopny provozu. Chyba zobrazení stavu baterie tudíž ani jejich restartem nevymizí. 

Že se může jednat o softwarovou chybu naznačují i jiné zvláštnosti se zobrazováním stavu baterie, mezi které patří zejména rychlé nabíjení se na 99 % a následné dlouhé nabíjení posledního procenta do stovky. Samozřejmě nelze se stoprocentní jistotou říci, zda se skutečně baterie nenabije nějakou chybou rychleji než má, avšak v kontextu ostatních problémů se zdá jako pravděpodobnější vysvětlení spíš to, že se nabíjí standardní rychlostí, avšak ukazatel stavu baterie udává nepravdivé informace. 

Problémy se podle všeho objevují primárně na hodinkách aktualizovaných na watchOS 6.2.6 a watchOS 6.2.8, což je poměrně značný problém. Domácí downgrade z těchto systémů je totiž v případě Apple Watch neproveditelný, kvůli čemuž se uživatel musí buď smířit s problémy, nebo navštívit servis, ve kterém by měli být schopni downgrade provést. Někteří uživatelé rovněž otestovali možnost reklamace přímo u Applu, avšak s rozporuplným výsledkem – některým totiž hodinky v rámci reklamace vyměněny byly, jiným zase ne. V tuto chvíli je tak zřejmě nejschůdnější možností počkat na to, až se začne Apple problémem zabývat hlouběji a v ideálním případě jej i softwarovým updatem opraví. 

Dnes nejčtenější

.