Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár měsíci byly vztahy mezi Applem a Qualcommem kvůli patentové válce na bodu mrazu, nyní jsou společnosti opět spokojenými partnery. Válečná sekyra je totiž již poměrně dlouho zakopána, díky čemuž se může Apple spolehnout, že 5G modemy pro jeho chystané iPhony 12 vyrobí právě Qualcomm. Ten je totiž v současnosti suverénně nejspolehlivějším hráčem v tomto odvětví. Ani přes jistotu na tomto místě nicméně Apple vydat iPhony 12 ve stejném termínu jako iPhony v předešlých letech nestihne.

Při oznámení svých finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí se šéf Qualcommu nechal slyšet, že následující čtvrtletí mohou být jeho finanční výsledky mírně ovlivněny zpožděním globálního přijetí 5G kvůli koronaviru at to nejen z hlediska infrastruktury, tak i smartphonů. Apple sice lodivod Qualcommu přímo nejmenoval, prozradil však, že zpoždění se dotkne i očekávaných vlajkových lodí letošního podzimu, byť má být mírné. A jelikož je suverénně nejočekávanějším smartphonem podzimu iPhone 12, není si těžké dovodit, že měl na mysli právě ten. 

Šéf Qualcommu se tak zařazuje po bok spousty dalších zdrojů, kteří prorokují stejný scénář – tedy že iPhony 12 dorazí později než je pro iPhony obvyklé. Ostatně, zhruba před hodinou jsme vás informovali, že s podobným tvrzením přišel dnes v noci i leaker Jon Prosser, dle kterého dorazí novinky spolu s novými iPady v říjnu. Stejně v minulosti hovořil třeba i Ming-Chi Kuo či zdroje asijských portálů, které se obecně těší velmi slušné úspěšnosti díky svým vazbám na dodavatelský řetězec Applu. Pokud jste si tedy brousili na iPhone 12 zuby a doufali jste, že si s ním budete moci pohrát již v září, měli byste se začít pomalu smiřovat s říjnem. Dřív totiž na 99,9 % na pulty obchodů nedorazí. 

Dnes nejčtenější

.