Zavřít reklamu

Snad není pochyb o tom, že se Apple řadí mezi velice inkluzivní společnosti, které si na rovnoprávnost potrpí a snaží se zajistit všem stejné podmínky. Zejména v dnešní době, kdy jsou rasové rozdíly velké téma, se jablečná společnost snaží zavděčit všem a nabídnout bezpečné pracovní prostředí pro všechny, nehledě na barvu pleti nebo znevýhodnění. Svou iniciativu pak technologický gigant jen stvrdil speciálním fondem, který obsáhne 100 milionů dolarů a bude podporovat nezávislá hnutí za společenskou změnu po celých Spojených státech. Apple se tak chce pokusit uspíšit celý proces a utišit hlasy opozice, podle níž jde společnosti jen o zisk. V rámci své iniciativy však výrobce zdaleka nekončí a oznámil program určený rodičům a učitelům, v rámci něhož mohou vzdělávat děti a studenty.

Poměrně přelomový projekt oznámila na svém Twitteru viceprezidentka pro společenskou aktivitu, Lisa Jackson, která v rámci prgoramu Racial Equity and Justice Initiative nabídne učitelům i rodičům možnost seznámit studenty i menší děti s celou problematikou týkající se rasového bezpráví a rovnosti ve společnosti. V praxi to znamená, že se široká veřejnost dozví něco nejen o tomto tématu, ale bude mít i možnots se podílet na změně a eventuálně přispět k celosvětovému konsenzu, díky němuž se veřejné projevy nenávisti podaří ukočírovat. Materiály budou navíc dostupné pro všechny zdarma a profesoři i rodiče je budou moci kdykoliv libovolně využít, či zařadit do výuky.

„V Applu věříme, že vzdělání je cenná část naší osobnosti a celkového ducha společnosti. Již s prvními zařízeními jsme pozorovali, jak ta správná technologie dokáže ve studentech vyvolat nadšení, zájem a podnítit jejich kreativitu. Díky tomu je učení nejen zábavnější, ale i přínosnější a interaktivnější. Vzdělání je zároveň skvělý nástroj, jak docílit rovnoprávnosti a ukázat dalším generacím, že lze svět pojímat i jinak. Neudržovat pouhé status quo, ale posouvat společnost i technologický svět vpřed a neustále inovovat. Nelze očekávat, že podobná konverzace vznikne sama od sebe, je zkrátka třeba celý proces trochu popohnat a seznámit s touto problematikou již studenty. A je práva na rodičích a profesorech, aby studentům i menším dětem vyhověli, odpovídali jim na otázky a angažovali se v této nelehké diskuzi. Nechceme si nechat ujít tuto příležitost, a proto jsme si připravily materiály, které může využít každý, kdo má zájem podílet se na společenské změně,“ vyjádřila se Lisa Jackson. Inu, podobné iniciativy ze všech stran nabírají na obrátkách a nezbývá než čekat, jak se situace ještě vyvrbí.

Dnes nejčtenější

.