Zavřít reklamu

Jablíčkáři takřka z celého světa si začínají v posledních hodinách všímat toho, že Apple znenadání “vyprodal” externí 5K displeje LG UltraFine, které na svém Online Storu dlouhodobě prodával a v minulosti nic nenasvědčovalo tomu, že by se to chystal změnit. Zatímco v České republice jsou (v době psaní tohoto článku) displeje na Online Storu zatím dostupné i se solidní dobou doručení), v zahraničí v čele s USA, Kanadou, Velkou Británií či Brazílií je takto jednoduše neseženete. 

Je otázkou, co může za nedostupností displejů být. Vysvětlením mohou být potíže s výrobou, do kterých se mohlo LG v souvislosti s koronavirovou pandemií klidně dotat, ale také vyšlapávání cestičky Applem pro příchod svých vlastních 5K displejů, kterými by cílil na méně náročné uživatele, jenž nevyužijí vlastnosti vloni představeného XDR. Ostatně, o pracích Applu na “levném” externím displeje pro běžné uživatele se před pár měsíci hovořilo poměrně nahlas, avšak všechny tyto zvěsti pozvolna utichly a tudíž v současnosti nikdo netuší, jak na tom vývoj novinky je či není. 

LG-5K-Display-unavailable
Zdroj: Apple.com

Obecně se dá říci, že by jablíčkáře zcela určitě daleko více potěšilo, kdyby byla nedostupnost displejů zapříčiněna právě přípravami displeje z dílny Applu. V minulosti totiž kalifornský gigant nabízel uspokojivé modely, které navíc nebyly tak cenově nedostupné jako je dnes Pro Display XDR. Přestože byly uživatelsky poměrně oblíbené, Apple se jim rozhodl dát vale a ve své nabídce je vyměnil za řešení od LG, která jsou sice kvalitní, avšak bez designového i technologického rukopisu Applu. 

Dnes nejčtenější

.