Zavřít reklamu

Diskuze k článku

Zpět na článek

    ios 14 public zatiaľ rozporuplné dojmi stabilita celkom ujde ,ale všetko to kazia widgtey , viem jedná sa betu ale je to public beta nie dev , určite má apple interný postup testovania ale widgety zvlášť času a počasia sa vôbec nemali dostať cez interné testovanie do tvojho kanálu public bety , hodinky neplnia svoju základnú funkciu a to ukazovať presný čas lebo niečo ukazujú ale presný čas to nie je ,to isté aj počasie , neaktualizuje sa a pri mojej polohe nefunguje vôbec , ono to vyzerá na problém hlbšieho rázu z behom procesov widgetu na pozadí no Apple čaká ešte veľa roboty . keď z pohľadu funkcie nič zložité ako ukazovanie času sa im nepodarilo správne nakódovať , toto zvládne aj android za 100 euro a 5 rokov starý

    Ty asi nechápeš pojem beta co? Že je developerská beta neznamená, že oni testují co funguje nebo ne. Ale slouží jim k otestování vlastních aplikací na novém iOS !

    Public beta je právě od toho, že lidi mají nahlašovat ty problémy, aby se následně mohli opravit.

    Nevím v jakém světě si doteď žil, že si myslíš, že v public betě by měli být pouze vyladěné věci.

    To vsechno bych bral. Nicmene widgety jsou jednou z mala novinek a vypustit na svet nefunkcni novinku mi taky neprijde to prave ořechove

    Jenže oni to nevypouští do světa. Je to vypuštěný pro lidi, kteří chtějí ty novinky dříve a tedy je testovat.

    Mě třeba widget počasí funguje a ukazuje aktuální počasí i se změní sama poloha. Widget hodin mi fungoval a po restartu zase nefunguje. Takže já bych tady neglobalizoval, že to je totalní paskvil. Prostě jsou zařízení, kde to funguje a kde ne.

    Furt tohle ale nemění nic na tom, že to je BETA a ta slouží k testování a nahlašování věcí. Jestli někdo očekává funkčnost, tak je to jeho problém, že stahuje betu a pak brečí, že něco nefunguje.

    milí petr widget hodín ma základnú funkciu ukazovať čas to sa nedeje , pre uvedením bety sa testuje interne všetci vieme že je to beta všetci vieme že beta má dva kanáli jeden pre vývojárov jeden pre verejnosť , ja som len napísal že widgety hlavne clock a weather sú tak nneodladené že by podla mňa nemali prejsť z alfa do beta testovania proste nemali sa dostať cez interné testovanie do beta kanálu a už vôbec nie do public beta opakujem slovko public ,
    j

    ach jaj 🤦‍♂️tebe sa to nedá vysvetliť, si ideš svoje napriek tomu že to máš vysvetlené vyššie. a lepšie sa to asi ani nedá. chyba je v tebe že chceš pretlačiť len svoj názor na úkor podstaty. t.j. Developer ako aj public je pre testerov. hodiny môžu nefungovať, lebo zdrojový kód je rozpadnutý resp. zúžený kvôli chystanému iphone 12. inač mne to funguje dobre. počasie až tak nie.

    Milý jk001 developer beta neznamená něco více oproti public betě. Opakuji znovu, že dev beta slouží pro vývojáře k otestování si aplikací po přizpůsobení kódu na iOS14. Oni nemají za úkol nahlašovat chyby. Pak tu máme public betu, která je určena pro veřejnost. Tudíž čím více lidí, tím více problémů se najde a mohou být opraveny. Je to pouze na vlastní riziko a svévolné rozhodnutí každého jestli do toho chce jít či nikoliv. Nikde není řečeno, že vše co tam bude, ať už je to novinka nebo ne, že bude 100% fungovat. A od toho ta BETA je.

    A opakuji co píší výše. Widgety třeba hodin nebo počasí někomu fungují a někomu ne. Funguje ten widget? Ano. Funguje spolehlivě? Ne. A proto je to beta, aby to mohli vyladit. Pokud nedokážeš pochopit, že problém s widgetama není globální, tak už nevím. Ano kdyby každý člověk na světě co má iOS14 public betu měl problém s počasím a hodinami, tak prosím. Ale tak to není !

    Nebo si myslíš, že data z interního testování vynahradí ty data od X tisíců lidí po celém světě?

    A vážně tvůj argument „nejsou doladěné“, tak je nejvíc hloupý a divím se, že vůbec máš betu, když očekáváš odladěné věci.

    mili Petr ako som som pisal určite poznáš vývojový cyklus že najpr kompilácia nasledovný virtuálne testy potom niekoľko verzii alfa následne beta a potom GM aj medzi alfou a betou sa veci odladujú a že celý koncept widetov je šitý horúcou ihlou a tento neodladený koncvept bol tlačený marketingovo ako hlavná must have vec pre ios 14 tu jasne vidno podľa mňa wigety a ich aplikácia je stále vo verzii alfa a spomeň si na moje slová že s widgetmi sa bude mať ios problémy aj po vydaní final verzie a to hlavne z 3rd widgetmi ako presiakli informácie z vývojových týmov čo pracujú na widgetoch pre svoje aplikácie je ako ruleta nie čo funguje niečo nie nikdo nevie prečo

    ano pre testerov ale aj beta verzia má určité pravidlá a že ti widget hodin funguje pochybujem lebo je to globálny problém funguje maximálne pol dňa a následne už je časový rozdiel ,to že banálny vec ako hodiny vôbec nesúvisí zo zúžením kódu pre iphone 12 to úplne pochybné teórie , proste bug je niekde v druhej vrstve , tu vidno ako ios dopláca na svoje korene lebo samotná podstata je už zastaralá a jadro objemné a pri akomkoľvek zásahu nie sú interné procesy dostatočne oddelené(od 3rd app sú ) , čo len drobné zmena kódu má nepredstaviteľný dopad aj na oblasti ktoré s nou vôbec nesúvisia

    jk001, vies aj o tom ze na kazdy typ HW je zvlast kompilovany iOS? Ze nie je jednotny pre vsetky zariadenia?

    no a čo si tým chcel povedať možno pod slovkom zúžený kód chápeš že rozdielne diferencovaný podľa portfólia , ja pod slovkom zúžený kód chápem niečo iné , a do akej miery je toto diferencovane a ako hlboko ide to vie len apple , možno reflektuje len hardwardovú vrstvu IOS ale to sú len špekulácia

Vložte vlastní komentář

celý text