Zavřít reklamu

Když Apple před pár měsíci světu představil iPhone SE 2. generace nebo chcete-li iPhone SE (2020), netajil se tím, že jim kromě svých méně náročných cílí i na majitele telefonů s OS Android. Právě pro ty je totiž nové SE naprosto ideálním testovacím strojem, skrze který si mohou o telefonech od Applu udělat za pár korun perfektní obrázek. A přesně tento plán kalifornského giganta i vyšel. 

Podle dat analytické společnosti Counterpoint Research se iPhone SE 2. generace minimálně v USA daří nad očekávání. Přestože bylo druhé čtvrtletí letošního roku z hlediska prodejů smartphonů tvrdě zasažené koronavirem, novému iPhonu SE se prodejně velmi dařilo, díky čemuž zůstal i celý Apple prodejně úspěšný. Prodeje iPhonů se sice v tomto čtvrtletí měly propadnout o 23 %, avšak ve srovnání se  35% LG, 60 % OnePlus, 62 % Motoroly či 68 % ZTE se toto číslo zdá jako přívětivé. Hlavním tahounem Applu měl být pak suverénně právě iPhone SE 2. generace. 

Analytikům se podařilo zjistit, že zhruba třetina všech amerických kupců iPhonu SE 2. generace na telefon přecházela z iPhonu 6s či modelu staršího. Mnohem zajímavější je pak to, že více než 26 % kupců novinky jsou bývalí uživatelé Androidů. Právě ti jsou přitom pro Apple klíčoví, jelikož je nelze vnímat jen jako kupce iPhonu, ale rovněž potenciální zájemce o softwarové služby typu Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ a dalších. Právě služby totiž Applu v poslední době generují čím dál více peněz, přičemž díky “novým tvářím” ve světě Applu bude tento trend pravděpodobně pokračovat i nadále. 

Dnes nejčtenější

.